Znamo da su monokromatske kombinacije one koje uvijek izgledaju chic. Znamo i da su neutralni tonovi, zajedno s crnom, bijelom i sivom bojom druga riječ za eleganciju i vječnu klasiku.

Također, već i vrapci na grani znaju koje se boje dobro slažu, kao i one koje nikako ne idu zajedno. Ipak, u 2024. godinu smo krenuli u zanimljivom fashion moodu u kojemu je, izgleda, sve dozvoljeno.

Modne piste s kolekcijama za proljeće/ljeto prepune su zanimljivih, i na prvu pomisao nespojivih boja, koje opet nekako na kraju izgledaju dobro zajedno.

Ako vam treba inspiracija za potpuno nove kombinacije za izlazak iz modne zone komfora, ovo su savršene boje za vas. 

Crvena + smeđa 

Ovakvu kombinaciju dobijete kada spojite dvije najtrendi boje zimske sezone. Iako na sam izgovor ove kombinacije u glavi nam se stvara privid katastrofe, u realnosti - zaista izgleda veoma elegantno. Naravno, važno je da birate dobre nijanse, kao što je ova s modne revije Altuzarre za proljeće/ljeto, jarka cherry crvena i nešto svjetlija smeđa.

Altuzarra SS 24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Altuzarra SS 24

Svijetli bež + nebesko plava

Dvije veoma blage boje za koje i nije neko iznenađenje da se skladno nadopunjuju, ali nešto je posebno lijepo baš u ovoj kombinaciji nijansa. Bež tonovi zaista mogu izdržati gotovo svaki dodatak, a ova hladno plava pravi je 'pop of color' u neutralnim kombinacijama.

Carven SS 24
/ Shutterstock Editorial / Profimedia Carven SS 24

Burgundy + boja breskve 

Iznimno interesantna kombinacija koju bi rijetko tko namjerno izvadio iz ormara. Burgundy kao jedna od najomiljenijih boja jeseni i zime, a onda boja breskve kao Pantoneova boja godine. Naizgled u potpunosti suprotne, a zapravo odličan izričaj modne hrabrosti. 

Bottega Veneta SS 24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Bottega Veneta SS 24

Svijetlozelena + boja hrđe

Hrđavi tonovi nisu samo za jesenske mjesece - odlični su kroz cijelu godinu podižući svaku kombinaciju od trapera pa do pastelnih nijansi kao što je ova. Spajanje jakog i nježnog tona izrodilo je divnu kombinaciju boja za 2024. koju ćemo sigurno nositi. 

Calcaterra SS 24
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Calcaterra SS 24

Taupe + žuta

Ta neutralna nijansa između smeđe i sive zbog svojih zemljanih tonova podržava jačinu žute boje koja apsolutno dominira u bilo kojem ouftitu. Ovako je lijepo popraćena pozadinskim tonovima taupe ili bež nijanse. 

Eudon Choi SS 24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Eudon Choi SS 24