Najnovija vijest koja je snažno odjeknula ne samo modnim već i svijetom glazbe i umjetnosti je ona kojom Louis Vuitton sa zadovoljstvom pozdravlja Pharrella Williamsa kao novog kreativnog direktora za mušku modu. Vijest je to koju je sinoć nakon glasnog govorkanja potvrđena i iz snažnog LVMH tabora, vijest koja je snažno odjeknula medijima u kojoj luksuzni div opisuje Pharrella Williamsa kao vizionara čiji se kreativni svemiri šire od glazbe do umjetnosti i mode – što ga je kroz zadnja dva desetljeća uzdiglo u kulturnu globalnu ikonu.

LVMH također ističe kako način na koji on ruši granice u različitim svjetovima koje istražuje je u skladu s principima modnog brenda Louis Vuittonove i kao kuće kulture, te jača vrijednosti inovacije, pionirskog duha i poduzetništva. Ovo imenovanje posebno je zanimljivo jer upravo Pharrell dolazi na mjesto za koje su brojni dizajneri iskazali interes, na mjesto koje je ostalo prazno nakon što je slavni Virgil Abloh preminuo u studenom 2021.

“Drago mi je poželjeti Pharrellu povratak kući nakon suradnji 2004. i 2008. za Louis Vuitton, kao našem novom kreativnom direktoru za muškarce. Njegova kreativna vizija izvan mode nedvojbeno će voditi Louis Vuitton prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju” izjavio je Pietro Beccari, predsjednik i izvršni direktor Louisa Vuittona povodom objave ove zasigurno velike vijesti. Ujedno ovo je njegova prva velika odluka otkako je početkom veljače preuzeo kormilo najvećeg svjetskog luksuznog brenda, naslijedivši bivšeg predsjednika i izvršnog direktora Michaela Burkea.

Prva Pharrellova kolekcija za Louis Vuitton bit će predstavljena ovog lipnja tijekom tjedna muške mode u Parizu.