Mnogi su se iznenadili kada je još na ljeto 2022. godine nastala prva kolaboracija dva modna diva - Jacquemusea i Nikea. Tada su predstavili kolekciju odjeće, među njom i Humara tenisice, a godinu nakon, u lipnju 2023., stigao je još jedan model - J Force 1, kombinacija Air Force 1 i ACG Terra tenisica.

Ipak, to nije njihov prvi susret. Mnogi su zaboravili da se Simon Porte Jacquemus još 2018. godine prvi put povezao s Nikeom zbog francuske sportske kampanje koja je uključivala upravo Jacquemusov lik koji udara glavom dok stoji do nogometne zvijezde Kyliana Mbappea.

Njihove suradnje iznjedrile su najbolje od brendova, od njihove estetike do načina izražavanja, a da su i više nego uspješne, pokazuje činjenica da su ova dva giganta ponovno stala rame uz rame i predstavili 'The Swoosh Bag'.

Svi ljubitelji Nikea znaju da je swoosh njihov logo, što nam govori da je nova torbica upravo njegova uvećana verzija s klasičnim Jacquemus tiskanim natpisom i podesivim remenom za nošenje preko ramena.

Torbica je osvanula na službenom Instagram profilu Jacquemusa uz pitanje: 'Pogodite tko je lice?', misleći na osobu koja drži torbicu. S obzirom na dugačke nokte i prepoznatljivu tetovažu na podlatkici, mnogi su pretpostavili da je riječ o američkoj atletskoj zvijezdi Sha’Carri Richardson (za koju se misli da je potpisala ugovor s Nikeom krajem prošle godine).

Nike x Jacquemus Swoosh torba
Jacquemus 

Nike x Jacquemus Swoosh torba
Jacquemus 

Nike x Jacquemus Swoosh torba
Jacquemus 

Ova torbica u obliku banane, kako su je prozvali u komentarima, izlazi na tržište 26. veljače, a cijena će joj biti 420 eura. Na službenom web shopu Jacquemusa vidimo da je dostupna u tri boje, tamno smeđoj, ružičastoj i bež, a čini se da bi kolaboracija mogla dobiti još artikala kao što su tajice i hudice sudeći prema natpisu 'dolazi uskoro...'