Filmski festival u Cannesu 1955. godine je bio mjestom na kojem se tada slavna američka glumica po prvi put susrela s princom Rainierom III od Monaka. Glumica je na jugu Francuske gostovala promovirajući film 'The Country Girl', a princ, oduševljen glumicom, u palači je dogovorio susret koji je očito urodio obostranom simpatijom. Par je ostao u kontaktu, razmjenjivao ljubavna pisma te razvio romantičnu vezu.

Grace Kelly i princ Rainier
Profimedia 

Za vrijeme božićnih blagdana princ je posjetio glumicu u rodnoj Philadelphiji te za Božić iznenadio – zarukama. Netom zaručeni par održao je konferenciju za medije u glumičinom obiteljskom domu, u društvu roditelja, te je tom prigodom glumica i pokazala zaručnički prsten. Cartierov prsten eternity stila, s nizom rubina i dijamanata, prsten koji je bojama podsjetio na boje zastave njegove domovine.

Grace Kelly
Profimedia 

Grace Kelly i princ Rainier
Profimedia 

Ali sve je iznenadilo kada se glumica pojavila na snimanju filma 'High Society', zadnjeg prije nego što se oprostila od glume i postala princezom, noseći potpuno drugačiji prsten. Naime, za ulogu u filmu dizajneri kostima planirali su glumici odabrati lažni prsten ali kada je to čuo princ rekao je da će on kupiti drugi zaručnički prsten.

I kupio je! Cartierov prsten u obliku emerald reza s dva dodatna dijamanta ukupno vrijedan 10,48 karata. Bio je to jedan od najupečatljivijih komada nakita koji su zabljesnuli na filmskom platnu, danas legendarni zaručnički prsten koji je bi inspiracijom za verzije zaručničkih prstena koje su nosile Elizabeth Taylor, Beyonce, Amal Clooney i Anne Hathaway.

Grace Kelly
Profimedia 

Grace Kelly i princ Rainier su se vjenčali u građanskoj ceremoniji u palači 18. travnja 1956., dan prije raskošne vjerske ceremonije. MGM, filmski studio kojem je Kelly pripadala do udaje, poklonio joj je vjenčanicu koju je dizajnirala Oscarom nagrađena dizajnerica kostima Helen Rose (ona je također dizajnirala prvu vjenčanicu za Elizabeth Taylor 1950. godine).

Grace Kelly i princ Rainier
Profimedia 

Studio je snimio i film o vjenčanju u Monaku, kojem su nazočili pravi i holivudski članovi kraljevske obitelji, a pogledalo ga je više od 30 milijuna ljudi diljem svijeta.