Jučer je službeno završio Tjedan mode u Parizu, a time se kraju priveo i cjelokupni proljetni Mjesec mode. Posljednji dan bio je ujedno i jedan od zanimljivijih, a kako i ne kada su sat za satom kolekcije za jesen/zimu 2024./25. predstavljale kuće kao Chanel, Miu Miu i Louis Vuitton.

Vremenski se posljednja održala upravo Louis Vuitton koja je skupila i veliki broj zvijezda spremnih za uživanje u prvim redovima revije i koja je uz reviju obilježila i 10 godina otkako je Nicolas Ghesquière postao kreativni direktor kuće.

Događaj je uveličala i australska glumica Cate Blanchett, profinjena žena Hollywooda koja se ovoga puta odlučila za kombinaciju grunge, rock'n'roll stila u kombinaciji s elegancijom. Ne uvijek lako za spojiti, Cate je to učinila savršeno, a priču čini još boljom činjenica da je riječ o recikliranom modnom komadu.

Cate Blanchett na Tjednu mode u Parizu
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Naime, plavi metalik top glumica je nosila na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara, tada u kombinaciji sa satenskom suknjom koja se vukla iza nje - definitivno kombinacija koja se više priliči Oscarima. Iako kući tada nije odnijela kipić za najbolju glumicu (nominacija u filmu 'Tár'), definitivno je bila jedna od najbolje odjevenih.

Cate Blanchett na Oscarima 2023
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Sada je svileni top odjenula uz kožne hlače i crne salonke, a kako je i njezina stilistkinja Elizabeth Stewart napisala ja Instagramu: 'Predobro da se ne bi nosilo opet'. I mi se apsolutno slažemo. 'Top je napravljen od obnovljenje tkanine iz ateljea', a Cate ga je kombinirala s naočalama, upečatljivim zlatnim naušnicama i crnom clutch torbom.

Cate Blanchett na Tjednu mode u Parizu
Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Cate Blanchett na Tjednu mode u Parizu
VICTOR AUBRY / Sipa Press / Profimedia 

A kada spominjemo Oscare, uskoro se održava i ovogodišnje izdanje, točnije u noći 11. ožujka, a iako ove godine nema nijednu nominaciju, Cate će se možda naći u publici. Svejedno, mi se radujemo vidjeti crveni tepih najprestižnije filmske noći u godini, kao i rezultate trenutnih nominacija. 

Na ovakav se način možete odjenuti i u omiljenim high street dućanima; donosimo neke modele.

Zara torbica
Zara 

Kožne hlače
Massimo Dutti 

Zara kožne hlače
Zara 

Zara kožne hlače
Zara 

Zara crne salonke
Zara 

Zara crne salonke
Zara 

Zara crne salonke
Zara 

Košulja
Reserved 

Bershka top
Bershka 

Bershka top
Bershka 

Bershka top
Bershka