Kada je riječ o modnim dodacima, torbice imaju posebno mjesto u našim srcima. Nakon što je ljubitelje mode potpuno zaludio trend mini torbi, posljednjih mjeseci ta se slika uvelike mijenja pa zaboravite na minijaturne modele. Predmet požude među fashionisticama trenutačno su torbe u obliku polumjeseca koje su bile popularne ranih 00-ih.

Croissant torba Louis Vuittona, prepoznatljiva po zakrivljenim linijama i predstavljena početkom milenija, podigla je popriličnu prašinu u modnom svijetu. Dva desetljeća kasnije Nicolas Ghesquière, kreativni direktor francuske modne kuće zaslužan za žensku modu, inspiriran je upravo tom torbom u svojoj prošlogodišnjoj kolekciji Cruise 2022. Mala zaobljena torba sa zlatnim lancem nepogrešiva je oda Y2K estetici.

Trendovi iz 2000-ih imaju snažan učinak kada su u pitanju torbe, a nekad popularni modeli doživljavaju blistav povratak. Međutim, Louis Vuitton nije jedini brend koji je na svojim revijama našao posebno mjesto za torbe u obliku polumjeseca, popularno zvane 'hobo' torbe.

Tu je i Loewe, koji je u kolekciju za proljeće/ljeto 2022. uvrstio model Luna, zatim Fendi, čija je Croissant torbica redovno bila na listi čekanja prije dvadesetak godina.

Coperni Swipe torba
Profimedia 

Nemoguće je ne spomenuti i legendarnu Coperni Swipe torbu koja se od svog nastanka našla u naručju svih najutjecajnijih djevojaka i trendseterica, od Camille Charrière do Léne Mahfouf i manekenke Mice Arganaraz. Sa svakom novom sezonom,  Arnaud Vaillant i Sébastien Meyer, modni dvojac koji stoji iza mladog brenda zabavlja se smišljajući nove varijacije.