Dan žena u Oris Kući arhitekture obilježen je na najbolji mogući način – slavljem ženske snage i zajedništva te predstavljanjem nove kolekcije Sisterhood Treasure, brenda Answear.LAB, koja je inspirirana upravo tim vrijednostima.

'Lakše nam je biti glasnije kad osjećamo da pripadamo grupi, našem sisterhoodu, a svijest da 'nismo jedine' i 'nismo same' trenutak je gdje počinje generiranje društvenih promjena!', bila je i osnovna poruka panela na kojem su - uz podršku brendova Answear.LAB i L'Oreal Paris - sudjelovale glumice Sementa Rajhard, Martina Stjepanović i Katarina Baban te aktivistkinja i feministkinja, članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba Lana Bobić – sve, dakako, odjevene u novu 'sisterhood' Answear.LAB kolekciju.

Story x Answer web_RG (23).JPG
Robert Gašpert 

Naime, Answear.LAB, vlastiti brend online trgovine Answear, u novoj, limitiranoj kolekciji predstavio je izrazito nosive i ženstvene komade, koji pripadaju vječnoj klasici. Haljine, prsluci, kožne jakne i kaputi, baloneri, kožne suknje, košulje zanimljivog kroja…, čine okosnicu kolekcije u kojoj dominiraju bež i neutralni tonovi, uz ponešto odvažne crvene, a prvi puta u povijesti ovaj je brend predstavio i kolekciju ručno rađenog nakita. Naime, simbolika tri glavna prirodna kamena preslikava ideju same kolekcije. Crni turmalin označava snagu i zaštitu, crveni granat hrabrost i nadu, a gorski kristal jača i stabilizira energiju. A snažne, hrabre, energične, odvažne… su i žene koje, kako često možemo čuti, ipak nisu 'jedna drugoj vuk' već – upravo suprotno - podrška u svim životnim situacijama, nedoumicama, tugama, veseljima, izazovima…

'Niti jedna žena ne može sama protiv društvenih nejednakosti, ali ako kao zajednica kažemo 'ne', onda mijenjamo društvene odnose na onim područjima koja su povijesno bila određena za muškarce. Žena je najsnažnija u kolektivu', rekla je aktivistkinja Lana Bobić, koja je pozvala svih da se na međunarodni Dan žena odazovu marševima u svojim gradovima, pa i u Zagrebu.

Story x Answer web_RG (25).JPG
Robert Gašpert 

Ženska snaga, podrška, nada… - ženski sisterhood - 'stoluje' i u glumačkom svijetu, barem ako je suditi po iskustvima Semente Rajhard, Martine Stjepanović i Katarine Baban, koje su se složile kako im je upravo žensko zajedništvo pomoglo u ostvarenju mnogih profesionalnih i privatnih ciljeva, ali i u svladavanju izazova. U posljednjih nekoliko godina svjedočili smo velikim pokretima vezanim uz ženska prava u Hollywoodu, ali i šire, koji su bez sumnje stvorili sisterhood trenutak na globalnoj razini. Taj koncept sisterhooda i suradnje pridonosi osjećaju pripadanja, samopouzdanja i kvalitetnijem wellbeingu žena, ali je i ključan 'koncept' u razvoju cjelokupnog društva, složile su se redom panelistice. Dobro to znaju i Anja Alavanja Viljevac i njezine sestra Ina Alavanje, sestre Boudoir, Antonije Stupar Jurkin i kći Paula, sestre Sanja i Neda Parmać…, kao i brojni drugi gosti koji su uživali na ovom inspirativnom slavlju ženske snage.

Story x Answer web_RG (29).JPG
Robert Gašpert 

Baš kao što nam modni favoriti pomažu da izrazimo osobni stil, karakter i kreativnost, njega kože pomaže nam da se osjećamo dobro u svojoj koži i da nekoliko minuta u danu izdvojimo za sebe. 'Jer mi to zaslužujemo!' - baš kao što kaže poznati moto brenda L'Oreal Paris, koji je na ovom eventu predstavio L'Oréal Paris Revitalift Laser dnevnu i noćna kremu, koje korigirajte bore, učvršćuju kožu i ujednačuju ten, te L'Oréal Paris Bright Reveal rutinu – serum, fluid, piling i pjenušavi gel za čišćenje lica -koja smanjuje vidljivost svih vrsta tamnih mrlja. Nakon inspirativnog panela, gošće su imale priliku iz prve ruke razgledati i isprobati L'Oréal proizvode, kao i predivnu Sisterhood Treasure kolekciju brenda Answear.LAB, te uživati u zalogaijma by Kata Gluten Free i pjenušcu vinarije Galić.

Više fotografija s događanja pogledajte u galeriji:

Robert Gašpert Story x Answer web

Robert Gašpert Story x Answer web
Robert Gašpert za Story Predstavljanje kolekcije Sisterhood Treasure Brenda Answear.LAB