Trenutna moda ide na ruku svim ljubiteljima devedesetih jer je njezin povratak sve naglašeniji. Osim modnih divova koji vraćaju trendove putem Tjedana mode, veliku ulogu u tome igraju i društvene mreže s naglaskom na TikTok. Upravo je on trenutno najveća platforma za rađanje i širenje trendova, a ponajviše Gen Z korisnici oživljavaju sve ono što je u devedesetima i ranim 2000-ima bilo trendi.

Iako je svako doba nosilo i onih trendova koje želimo zaboraviti, povratak nekih od njih izrazito nas veseli. Vidimo da se već neko vrijeme nose wige leg modeli traperica kakvi su se nosili tada, retro modeli tenisica, platformke, traper suknje (mini i maxi), tajice, slip suknje...

Ako tražite osvježenje svog ormara u skladu s trendovima ili vas samo hvata nostalgija, sada je savršeno vrijeme da posegnete za ovim klasičnim retro komadima iz devedesetih koje svi ponovno nose u 2024.

Osnovni minimalizam

Riječ je o svestranim osnovnim komadima koji mogu stvarati razne kombinacije, ne samo one karakteristične za devedesete. Kropirani topovi, maksi suknje, traper jakne, uske majice kratkih rukava... Riječ je o kapsuli u neutralnim bojama koja prolazi u svakom trendu, samo se mijenja promjenom modnih dodataka.

Trendovi devedesetih
Instagram (@piamance) 

Traperice ravnog kroja

Otkako je prošle godine traper doživio povratak na velika vrata, uz wide leg modele, najveću su popularnost stekli modeli ravnog kroja. Klasičan dizajn koji se slaže uz sve i može proći kao komad za sve prilike i dio modne kapsule. Uz ovaj model sigurno se nećete pogledati 20 godina nakon i pitati 'što sam to tada odjenula?'.

Trendovi devedesetih
Instagram (@emswells) 

Tajice do koljena

Znamo da su se tajice vratile u modu, a bilo je samo pitanje vremena kada će se ponovno nositi modeli do koljena. Jeste li spremni na ovaj mnogima omraženi trend? Mi nismo sigurni, ali vrijeme će pokazati.

Trendovi devedesetih
Instagram (@lucyraemcfadin) 

Cipele s punom petom

Nakon što smo u prvim redovima Chloé modne revije za jesen/zimu 2024. vidjeli isti par cipela drvene pune pete, bilo nam je jasno da se i ovaj trend itekako vratio. Dobra je stvar što je ovaj model cipela izrazito udoban pa, ako ništa, barem ponovno možemo uživati na stabilnom đonu.

Trendovi devedesetih
Instagram (@rayan.xasan) 

Baguette torbe

Torba koja savršeno paše pod ruku, savršenog je oblika i veličine i dovoljna je za nošenje osnovnih stvari sa sobom. I naravno, jako je fancy. Što nam je još drugo i potrebno?

Trendovi devedesetih
Instagram (@chanelmckinsie) 

Slip haljina

Slip suknje i haljine zaista su izdržale test vremena i pokazale se kao pravi svestrani komad. Jednostavan dizajn, luksuzan izgled i beskrajne mogućnosti kombiniranja. Tko ih ne bi volio...

Trendovi devedesetih
Instagram (@andi_mun) 

Mule

Još su prošle godine mule ponovno zakoračile u naš život, savršene za prve proljetne dane, tople ljetne noći, ali i, ne bi vjerovali, sportska izdanja.

Trendovi devedesetih
Instagram (@trecholopis) 

Donji dio trenirke

Nekada su Spajsice nosite donji dio trenirke na pozornici za vrijeme nastupa i koncerata, a ako trebate inspiraciju za promjenom svojih traperica u nešto drugačije, stylish donji dio trenirke savršen je odabir. Gotovo pa je nevjerojatno da hlače ovako udobne mogu izgledati tako dobro.

Trendovi devedesetih
Instagram (@dianekari)