Prije nekoliko tjedana, za vrijeme trajanja pariškog Tjedna mode, Chanel je u sklopu revije za sezonu jesen/zima 2024. predstavio malo umjetničko djelo – film, u kojem uloge imaju Penélope Cruz, Brad Pitt, Rianne van Rompaey i kultna Chanel torba, a koji potpisuje duo Inez&Vinoodh.

Chanel kampanja Iconic Handbag 2.55
Chanel 

Chanelov kratki film s Penelope Cruz i Bradom Pittom uvod je u odličnu kampanju
YouTube CHANEL Fall-Winter 2024/25 Ready-to-Wear Show - A Cinematic Story — CHANEL Shows

Chanel kampanja Iconic Handbag 2.55
Chanel 


Ovaj kratki uradak temelji se na sceni iz filma Un homme et une femme iz 1966. godine, koji je režirao Claude Lelouch, te u kojem glume Anouk Aimée i Jean-Louis Trintignant. Film Un homme et une femme je osvojio Zlatnu palmu u Cannesu 1966. te godinu kasnije i Oscara za najbolji međunarodni film. Film je djelomično sniman u gradiću Deauville koji je i jedna od inspirativnih točaka za novu kolekciju, a priča priču o ljubavi dvoje ljudi čiji su se životni putevi isprepleli.

Chanel kampanja Iconic Handbag 2.55
Chanel 

Chanel kampanja Iconic Handbag 2.55
Chanel 


Tu su priču savršeno preuzeli vrhunski Penélope Cruz i Brad Pitt, ikone koje su u crno-bijelom uratku oživjeli rivijeru izvan sezone, trenutke zajedničke vožnje, večeru u praznom hotelu... te sve upakirali u savršenu dozu ljubavne poezije. Torbica Iconic Handbag je privilegirani svjedok njihovog vremena u Deauvilleu, mjestu blisko povezanom s Chanelom, a uz dvije sjajne glumačke zvijezde koje su savršeno utjelovile emocije i priču, torbica je ipak glavna zvijezda.

Chanel kampanja Iconic Handbag 2.55
Chanel 

Chanel kampanja Iconic Handbag 2.55
Chanel 

Posebnost ovog modela je u detaljima, metalnom remenu, ručnoj izradi, posebno ušivenim detaljima, a na vama je da zaustavite trenutak i uživate filmu u trajanju od svega jedne minute i nekoliko sekundi, te u detaljima kampanje koja je oduševila modni svijet, te je proglašena jednom od najboljih kampanja ove sezone. Priču o ovoj torbici oblikuje i priča koja otkriva kako je Coco Chanel 1955. godine kreirala model torbice 2.55 kojem je dodala metalni lanac kako bi prestala gubiti torbice koje nije mogla nositi preko ramena.