Švedski fast fashion lanac H&M nastavlja suradnju s velikim dizajnerskim imenima pa je tako u srijedu najavio udruživanje snaga s pariškom modnom kućom Mugler.

Suradnja, pod vodstvom Caseyja Cadwalladera, kreativnog direktora Muglera, bit će dostupna online i u odabranim trgovinama ovog proljeća, no točan datum izlaska kolekcije još nije poznat.

Muglerov dizajn poznat je po teatralnosti, seksepilu i osnaživanju žena. Modnu kuću je 1974. godine osnovao Thierry Mugler i svoj je procvat doživjela u 80-ima i ranim 90-ima, dok je posljednjih godina doživjela novi zamah zahvaljujući snažnim kolekcijama i spektaklima na modnim pistama Caseyja Cadwalladera, umjetničkog direktora modne kuće od 2017.

Mugler modna revija za zimu 2020 godine
Profimedia 

Iz H&M-a su poručili da će ova kolekcija "sažeti jedinstveni i živahni duh Muglera", čime će njegova neumoljivo seksepilna estetika doprijeti do šire publike.

H&M, koji je od 2004. i kolekcije s Karlom Lagerfeldom intrigira suradnjama s najvećim imenima visoke mode, dosad u svom portfoliju ima suradnje s Lanvinom, Versaceom, Moschinom, Margielom, Balmainom, Stellom McCartney i Isabel Marant. Većina ih se rasprodala u rekordnom roku, povremeno izazivajući kaos u trgovinama švedskog fast fashion lanca.

Izvori su za WWD otkrili i da je druga dizajnerska suradnja planirana do kraja godine ona s modnom kućom Paco Rabanne.