Pripremite se, modni poznavatelji neočekivano su priopćili da klasični cvjetni printovi neće biti u trendu za proljeće 2024. - barem ne u mjeri u kojoj smo navikli. Naime, istraživanje Instagram stranice 'Data, but make it fashion' objavilo je podatke prema kojima su cvjetni printevi u ožujku izgubili 15 posto na popularnosti.

Nema sumnje da prvi tjedni proljeća donose novu energiju u naše ormare i želju za nošenjem stvari spakiranih tijekom zimskih mjeseci, pri čemu cvjetni printovi obično igraju važnu ulogu u tom procesu. Iako nikada ne bi rekli da su cvjetni printovi izašli iz mode, razumijemo da možda neće biti toliko prisutni u 2024. kao što su bili ranijih proljeća.

Umjesto toga, uočili smo tri ključna printa koja trenutno neupitno dominiraju. Zabavni su, veseli i šareni, kao i svaki cvjetni print, te nude svježu perspektivu pri kreiranju novih proljetnih outfita.

Modni entuzijasti već su ih prigrlili i polako proširili među uličnom modom pa vam predlažemo da u nastavku pogledate tri popularna printa koja ovog proljeća pokušavaju konkurirati cvjetnim uzorcima.

Animal print

Nije tajna da je leopard print bezvremenski trend, ali već krajem prošle godine naslućivao se povratak zebre i zmijske kože. Sa svježom, ali vječnom energijom, primjećujemo da it djevojke ovog proljeća ne propuštaju uključiti životinjski print u sve svoje najbolje odjevne kombinacije.

Voćni print

Trebate podsjetnik za voćnu užinu? Imamo inovativno rješenje: odaberite ljetnu haljinu s printom trešnje ili jagode kako biste svojim svakodnevnim kombinacijama unijeli dašak proljeća.

Prugasti print

Ove sezone šarene prugice u veselim bojama mikrotrend su kojeg ćemo viđati na trendsetericama. Mornarske prugice francuski su klasik, ali ovog proljeća izaći ćemo iz zone komfora i odlučiti se za široke pruge koje su detalj za sebe.

Izvor:Elle.rs