U fazi smo promjene sezonske garderobe, a zbog temperaturnih minimuma i maksimuma u našim se ormarima može pronaći sve, od toplih do ljetnih, minimalističkih komada. Možda je ovo savršen trenutak za pravo veliko pospremanje, ali ono koje se temelji kako na pravilima godišnjeg doba tako i na inspiraciji modnih trendova. A kad govorimo o modnim trendovima, ima li boljeg od provjere što nam o ovoj temi poručuje TikTok?!

TikTok je više od puke estetike brzih trendova, to je mjesto inspiracije, kreativnosti i utjecaja na stvarni modni svijet, jer ono što oživi na ovoj društvenoj mreži donosi ogromnu popularnost i profit modnim brendovima.

Unazad nekoliko mjeseci i te kroz prošlu godinu, svjedočili smo popularnosti mikro trendova kao što su old money, mob wife, vanilla girl, tomato girl... od kojih su pojedini živjeli jednu sezonu dok su oni drugi pokrenuli lavinu. Svjedočimo globalnom interesu za modu inspirirani country stilom i glazbom, pred nama su i novi summer trendovi, ali tu su i TikTok trendovi koji nam pomažu u odluci koju komad pospremiti do sljedeće sezone a u koji investirati i ubaciti u osobnu sezonsku caspule kolekciju.

Traper total look

Ovaoj modnoj kombinaciji vjerni smo još od prošlog proljeća, a Beyoncé ga je potvrdila kao nezaobilazan stil i ove sezone. Traperice i traper jakna, a može i košulja, igra oversized modela, nijansi trapera i odličan look upotpunjen trendi cipelama, nakitom, torbom i sunčanim naočalama, zasigurno olakšava proljetnu modnu slagalicu.

Red trend

Dovoljno je na TikToku pretražiti ovaj pojam i isplivat će vam tisuće prijedloga kako nositi crvenu ovog proljeća. Osnova trenda je crveni detalj, bilo da se radi o cipelama, torbi, košulji, remenu, ta mala doza crvene čini promjenu. Ako još niste, pokušajte.

Nosi se puff i romantično

Naglašeni puf rukavi i suknje pune volumena glavna su odlika stila koji je nastao spajanjem cottagecore i coquette estetike koje su vladale u sezonama za nama. Sada je trenutak da uzmete najbolje od oba stila i spojite ih u stil koji ima naglašenu romantičnu notu, nosivu za odlazak na posao ali i za prigode poput vjenčanja i krštenja.

Suknja između dvije dužine

Prema TikToku vrijeme je za suknje koje spajaju mini i maksi stil – one čiji se rub kreće malo ispod koljena. Klasična, ne baš voljena dužina pokazala se vrlo privlačnom u kombinaciji s manje klasičnim gornjim komadima i atraktivnim modelima cipela. Košulje, kardigani, oversized blejzeri ali i topovi, te balerinke, cipele na špic, mokasinke... sve je dobrodošlo, jer nosi se midaxi skirt.

Adidas Mania

Adidas je u 2024. postao je toliko važan trend da je na TikToku podijeljen između onih koji ga obožavaju i onih koji objavljuju pod hashtagom "Adidas ick". Takvi polarizirajući pogledi događaju se samo kada je nešto doslovno posvuda. Ako ste kojim slučajem propustili ludilo za modelom Samba tenisica prošle godine, budite spremni za vladavinu SL 72 maniju, prema svemu viđenom i ovaj model će se uskoro naći na listi najpoželjnijih. Bez obzira kojoj grupi od gore navedenih pripadate adidas modele nećete moći izbjeći.