Tko bi rekao da će glavni hit proljeća kada je obuća u pitanju biti mrežaste balerinke. Za ovaj mini trend koji je postao ogroman možemo zahvaliti posebno jednom brendu: Alaïa. Prvi put viđene na modnim pistama za jesen/zimu 2023., ove su cipele već odavno rasprodane i sada (srećom), svi popularni high street brendovi nude svoje verzije po pristupačnijim cijenama.

Ako vam se mrežaste balerinke ne sviđaju, srećom, postoji mnogo drugih ključnih trendova cipela koji ovih dana preplavljuju ulice. U nastavku smo zaokružili pet najvećih.

Mrežaste cipele 

Iako već duže vrijeme uživamo u street style reportažama u kojima viđamo mnoštvo mrežastih balerinki, čini nam se da je ovog proljeća njihova popularnost na vrhuncu. Stavite ih u fokus osmislivši kombinaciju s klasičnom maxi suknjom i crop jaknom.

Kožne japanke sa širim đonom

Ovo nisu obične gumene japanke za plažu. Influencerice su prigrlile model crnih kožnih natikača čvrstog oblika koje nose uz opušteni kroj traperica i običan t-shirt.

Kitten heels s oštrim vrhom

Za posao, vjenčanje, večeru ili praktički bilo koju prigodu u kojoj želite nositi par štikli - naš izbor su kitten heels. Ove chic cipele mogu podići jednostavne outfite uz minimalan trud.

Futuristički modeli

Kao jedan od ključnih trendova ove sezone, metalik boje istaknule su se na svim modelima cipela. Ponašaju se kao potpuno neutralan komad obuće, a možete ih nositi uz bilo koju drugu boju.

Cipele sa zmijskim printom

Kad vidimo neki detalj na francuskoj blogerici Monikh, znamo da će to postati trend. Ako niste ljubitelj oživljavanja leopard printa, isprobajte zmijski uzorak u obliku balerinki s četvrtastim vrhom. Ovog proljeća probudite svoju spirit animal nešto hrabrijim modelima.

 Izvor:Elle.rs