Kada su suknje u pitanju, sve do prošle godine vladale su midi dužine, no onda je meteorski uspon minica pomeo konkurenciju. Kako se svijet pozdravljao od trenirki koje su nam bile omiljene saveznice tijekom pandemije, tako smo garderobu obogaćivali komadima koje u te dvije godine nismo imali prilike nositi.

Međutim, ako je suditi prema lookovima s modnih pisti s Tjedana mode, maksi suknje će zamijeniti minice. Popularniji su nešto uži krojevi, bliži Y2K estetici, a od materijala najzastupljeniji je traper.

Maksi suknje su trend za zimu 2023 godine
Profimedia 

Pitate se kako zimi nositi maksi suknju? Inspirirajte se lookovima omiljenih influencerica koje su svladale umjetnost kombiniranja ovog must-have komada.

1. Basic maksi suknja

Kad ste u nedoumici, vratite se osnovama. Što je jednostavnije i elegantnije od tube suknje? Zimi je nosite uz dolčevitu, a ljeti uz majicu bez rukava.

2. Karirana maksi suknja

Suknje A kroja stvaraju prekrasnu siluetu - onu koja je još impresivnija u maksi dužini. Provjereni stilovi trenutno su trendi, oslanjajući se na cottagecore estetiku koja će nam se vratiti i za proljeće. Samo dodajte broderie englesku bluzu, veliki kardigan i čizme od brušene kože.

3. Maksi suknja s prorezom

Ako ste sitnije građe i bojite se da će vas maksi suknja "progutati", potražite modele s prorezima sa strane. Takva je suknja sjajna osnova večernjeg looka, samo joj dodajte štikle i svjetlucave naušnice.

4. Slip maksi suknja

Zahvaljujući povratku estetike 90-ih, kao i maksi dužina koji su bili očiti hit na modnim pistama za jesen/zimu 2023., bilo je očekivano da će se slip suknje vratiti na velika vrata. Uparite svoju s kardiganom ili basic majicom za ležerni zimski look.

5. Kožna maksi suknja

Kad pomislite na kožne suknje, vjerojatno vam na um padaju minice, ali dizajneri su već korak ispred pa serviraju duže modele. Stilizirajte svoju s kratkim topom, koji će biti savršen kontrast "teškoj" suknji.