Klasične salonke već su dugo prepoznatljivi dio garderobe Kate Middleton, a pomalo neočekivano, taj se model cipela vratio na modne piste tijekom netom završenih Tjedana mode.

Kate Middleton u salonkama
Profimedia 

Nakon sezona i sezona pretjerano ukrašenih cipela, na Pradinoj modnoj reviji za jesen/zimu 2023. manekenke su prošetale jednostavne crne salonke.

Crne salonke na Pradinoj reviji za jesen/zimu 2023
Profimedia 

Osim Prade, Miuccia Prada i Raf Simons predstavili su svoje verzije salonki na špic koje istovremeno izgledaju nosivo i izuzetno izrađeno. Cipele na revijama Christophera Kanea, Moschina i Tory Burch pričale su sličnu, skromnu priču.

Salonke na reviji Christophera Kanea za jesen/zimu 2023
Profimedia 

Obične crne salonke imaju lošu reputaciju. Asociramo ih s birokatima koji se pridržavaju arhaičnih pravila odijevanja, presvlačeći se iz tenisica u neudobne salonke prije nego što dođu na svoje radno mjesto.

Ali najveći svjetski dizajneri su na revijama za jesen/zimu 2023. ponovno otkrili njihovu privlačnost. Morate priznati, veoma je chic kada crni špic salonki proviruje ispod ruba širokih hlača ili maksi suknji.

Večernje cipele su posljednjih godina bile ekstravagantne, prekrivene kristalima, perjem ili remenima. Neporecivo ih je zabavno nositi, ali ako niste raspoloženi, možete se osjećati poput klauna. Postoji nešto elegantno u čistoj, aerodinamičnoj silueti salonki.

Sada kad su se vratile na modne piste, ova često zanemarena cipela odjednom nosi više privlačnosti koja se proteže i izvan radnog vremena.