Milanski tjedan mode je zatvorio svoja vrata. I dok se modni fokus seli prema Parizu zanimljivo je osvrnuti se  na viđeno, na neke od 50 održanih revija, jer brojni komentari potvrđuju kako je ovaj tjedan mode bio izuzetno zanimljiv što je i više nego dobar razlog za prisjetiti se na viđeno.

Talijanska prijestolnica mode ugostila je neka od najvećih imena svijeta mode koja su predstavila najnovije kolekcije, uživalo se u revijama od kojih su neke bili posebno atraktivne, ne samo po prikazanim kolekcijama već i po konceptu, npr. ona brenda Sunnei u kojem su modeli šetnju pistom završavali nošeni na rukama publike.

Odlične dizajnerske vizije doživljene na milanskoj modnoj pozornici na jesen će zaživjeti na ulicama, kako kroz dizajnersku tako i street style modu, a ovo su neki od trendova koji će zasigurno biti nezaobilazni.

Savršeno krojeni modeli

Umjetnost krojenja čini se da je opet važna. Nezaobilazne stroge linije kaputa, odijela, blejzera i jakni privlače čistim linijama, naglašenim ramenima te nosivošću, a posebno se uživalo u odelima koje su predstavili Fendi, Ferragamo, Prada i Bottega Veneta. 

Krzno, krzno

Prema viđenom na jesen nećemo odoliti umjetnom krznu. Dugi kaputi, jakne, krznene suknje, rukavi, detalji... U boji kao što su pokazali Gucci, Sunnei, GCDS ili Missoni, te modeli u odličnoj imitaciji pravog krzna s potpisom Armanija, odluka je na vama.

Povratak modnim korijenima

Brendovi, kreativni direktori i dizajneri svojim su kolekcijama ozbiljno posegnuli u arhive što posebno vrijedi za Gucci na čijoj se reviji naklonio čitav dizajnerski tim koji za brend radi već desetljećima, te tako prije jeseni i kolekcije s potpisom Sabata De Sarnoa odlučio revitalizirati Guccijev duh preuzet iz prošlih kolekcijate tako započeti novo poglavlje.

Traper, koža i uniforme

Nova dimenzija trapera predstavljena je zahvaljujući Dieselu a nisu za zanemariti odlične interpretacije Pradinih košulja uniforma baš kao i odlični modeli kožnih kaputa te cipela i torbi kojima su brojni dizajneri dali prostora. Odlični veliki modeli Jil Sander i Ferragama, zasigurno će upotpuniti jesenske i zimske modne odabire.