Svi volimo traperice, ali porastom temperatura zraka okrećemo se modelima hlača prikladnijim za ljetne dane. Hlače su i ove sezone osnovni komad naše capsule kolekcije, a na nama je da odaberemo modele koji odgovaraju našem stilu i ljetnim trendovima. Najbolji primjer stila i stiliziranja su modne influencerice koje su često i najbolje odjevene zvijezde društvenih mreža, a koje ovog ljeta biraju chic hlače u chic kombinacijama. Zato smo prošetali Instagram profilima nekim od poznatih modnih ikona i otkrili što se nosi ovog ljeta. Naglasak je na širokim modelima, lepršavim tkaninama ali i klasičnim modelima. Kako to izgleda u dobro oblikovanim outfitima? Otkrivamo!

Lanene hlače

Lanene hlače trend ljeto
Instagram @anoukyve 


Možete li zamisliti ljeto bilo bez lanenih hlača? Bilo da prednost dajete klasičnim bijelim ili crnim, naš je savjet da ove sezone u pažnju poklonite i odličnim bež i zelenim nijansama. Nosite ih u lan kombinacijama od glave do pete ali i u super trendi kombinacijama s prsulukom ili bijelim t-shirtom.

Nalik na pidžamu

Pidžama hlače trend ljeto
Instagram @gabriellaraeg 


Silueta je slična spomenutim klasičnim lanenim modelima, ali u ovom trendu oduševljavaju pruge i kombinacije boja u kojima dolaze. I dok na prvi pogled podsjećaju na pidžame, savršen su modni detalj koji će one casual ali i one poslovnije prilike učiniti modno zanimljivim. Potražite pastelne boje kako biste uhvatili stil koji privlači na društvenim mrežama.

Svila

Svilene hlače ljeto trend
Instagram (@marina_torres) 


Ljeto je savršena prilika za eksperimentiranje s materijalima: mnoge influencerice u svoj ljetni stil su ubacile saten i svilui to ne samo u modelima haljina već i hlača. Prozračne, lepršave, mat ili sjajne površine, ove se hlače odlično nose sa sandalama na petu za elegantan izgled ali u casula formatu s balerinkama ili tenisicama.

Capri model

Capri hlače trend ljeto
Instagram @piamance 

Capri hlače pojavljuju se kao jedan od najvećih i najneočekivanijih trendova hlača ove sezone. Kako ih nositi u 2024.? U kombinaciji s jednostavnim topovima i cipelama inspiriranim devedesetima.

Ultra široke nogavice

Široke nogavice trend ljeto
Instagram @michellelin.lin 


Ako niste pobornik capri modela hlača, birajte ovaj trend. Hlače širokih nogavica privlače činjenicom da se ovisno o gornjim komadima i cipelama mogu nositi u brojnim prigodama, te da će i u casual izdanjima udahnuti dozu fashion glama.


Crochet i heklani modeli

Crochet hlače modni trend ljeto
Instagram @nnennaechem 


Crochet i heklani modni komadi su savršeni boho trenutak ovog ljeta, a heklane hlače se nose ili u kompletu ili u vrlo ljetnim kombinacijama, s topovima ili crop košuljama od prozračnih tkanina. Odličan su izbor za šetnju do plaže ali i večernje ljetne izlaske.

Izvor: Elle.rs