U novootvorenoj prodajnoj galeriji Kaptol, u ponedjeljak je predstavljena nova kolekcija brenda MINAMI. Brend koji je krajem prošle godine otvorio showroom u samom centru Zagreba, u kratkom je roku postao prepoznatljiv po svevremenskom dizajnu, elaboriranim krojevima i vrhunskoj izradi iza kojih stoji Željka Šafran. “Nova kolekcija donosi sedam pročišćenih komada među kojima se ističu haljine i odijela, a dominira neutralna prljavo bijela nijansa” kazala je dizajnerica.

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK21.jpg
Luka Smuk / Minami 

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK19.jpg
Luka Smuk / Minami 

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK8.jpg
Luka Smuk / Minami 

Osim u jednostavnim, ali upečatljivim krojevima haljina i nekonvencionalnih odijela, posebnost kolekcije je u detaljima. “Vezilje iz udruge Našenina iz Bedekovčine ručno su izradile heklane krojne dijelove koji se u kolekciji pojavljuju u obliku dekorativnih detalja” kaže Željka Šafran.

Udruga ima tradiciju dugu 18 godina, a njezine se članice bave heklanjem, vezenjem, šivanjem i organizacijom manifestacija koje za cilj imaju očuvanje raznih tradicijskih tehnika u radu s tekstilom. I ova kolekcija brenda Minami vrvi finim tkaninama od prirodnih vlakana, a dizajnerica je u radu uvelike koristila deadstock materijale vrhunske kvalitete.

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK16.jpg
Luka Smuk / Minami 

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK18.jpg
Luka Smuk / Minami 

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK14.jpg
Luka Smuk / Minami 

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK1.jpg
Luka Smuk / Minami 

MINAMI EVENT_FOTO LUKA SMUK3.jpg
Luka Smuk / Minami 

Kolekciju je među prvima isprobala glazbenica Nika Turković koja je i njezino zaštitno lice. U elegantnim komadima pozirala je na zagrebačkom Cmroku ispred objektiva Lucije Drače čije su analogne fotografije srž kampanje za novu MINAMI kolekciju. Za Nikin styling u kampanji pobrinula se Ivana Pavić, a za kosu i makeup Nikolina Kokotović.

Minami i Nika Turković
Lucija Drače / Minami 

Sve o novoj kolekciji saznajte na službenoj web stranici brenda Minami, a sve novosti pratite putem Instagrama.