Za sve koji vole i prate modu dobro je poznat osjećaj uzbuđenja dolaska novih kolekcija, otkrivanja kako su oblikovani trendovi najavljeni prije nekoliko mjeseci, uz poseban naglasak na mikrotrendove koji su uglavnom odgovor nas kupaca na ponuđene komade iz novih kolekcija. Odličan primjer mikrotrenda je trendi leopard print motiv koji je na pistama predstavljen u lookovima od glave do pete u realnoj modi se i dalje nosi kao detalj, baš kao i neke od sezonskih trendi boja.

Mikrotrendovi su naš osobni odgovor na velike trendove, naša modna reinterpretacija, ono po čemu ćemo se izdvojiti iz mnoštva i copy paste formata a opet potvrditi da smo modno informirani. Zato je posebno zanimljivo izdvojiti neke od mikrotrendova koju se u prvih nekoliko jesenskih tjedana pokazali kao poželjni i popularni, a ono što ih čini zanimljivim je i činjenica kako će se moći nositi i više od jedne sezone.

Kratki sakoi

Jesen mikrotrendovi kratki sako
Instagram @immegii 

Dok i dalje obožavamo oversized blejzere u fokusu su nam i komadi kraće dužine, oni koji se odlično nose uz traperice i hlače povišenog struka ali i uz chic maxi pencil suknje i haljine.

Šareno pletivo

Jesen mikrotrendovi šareno pletivo
Instagram @lauravidrequin 

Na nedavno održanoj reviji modne kuće Loewe svojim je stilom oduševio glumac Daniel Craig, došavši na reviju u šarenom džemperu (Loewe naravno). Višebojni, s kariranim argyle uzorkom ili s raznolikim motivima, ovaj tip pletenih komada nametnuo se svima koji teže cool jesenskim lookovima, onima kojima se izdvajamo od uniformiranog monokromatskog stila.

Čipkaste suknje

Jesen mikrotrendovi čipkasta suknja
Instagram @amaka.hamelijnck 

Od proljeća pratimo kako raste glad za ovim stilom suknji. Maxi komadi nose se u kombinaciji s oversized džemperima ali i blejzerima, a ovisno o raspoloženju i prigodi kombinirao ih s tenisicama ili cool čizmama.

Cow print

Jesen mikrotrendovi krava print motiv
Instagram @sofiamcoelho 

Volimo i nosimo leopard i zebra print, ali kao ljubiteljicama animal printa, pažnju privlači i atraktivan kravlji print. Popularnost potvrđuje i Google ukazujući kako je pretraživanje ovog trend u porastu za više od 200 %. Ovaj print motiv prisutan je u raznim formatima, a nas najviše privlače cipele, čizme i balerinke odjevene u cow print, s naglaskom i na osjećaj dodira. Odličan detalj za osvježenje sezonske capsule kolekcije.