Trendovi se rađaju na modnim pistama. Tako je nedavno završeni mjesec mode dokazao da su ležerne odjevne formule in, a tihi, prikriveni luksuz zamjenjuje glasnu logo-maniju.

Međutim, street style scena jednako (ako ne i više) utjecajna kada je u pitanju predviđanje sljedećih it artikala sezone. I ovog proljeća primijetili smo određene trendove na nekim od najvećih fashionistica, a neke od njih već su stekle kultni status.

Izrada proljetne capsule garderobe često počinje od temelja pa što je bolje od chunky mokasina i prijelaznih čizama? Za one elegantnije, večernje trenutke, odlučite se za salonke sa špicastim vrhom ili minimalističku kitten heel, stilove koji su također dobile pečat odobravanja na ulicama modnih metropola.

1. Kitten heels

Minimalistički pokret još uvijek ne odumire, a u svijetu obuće predvodnice su cipele s malom potpeticom, odnosno kitten heel.

Aeyde kitten heel cipele
aeyde 

2. Klasične tenisice

Jedina stvar koja stoji između vas i off-duty manekenskog stila su klasične, a opet chic tenisice.

Adidas Samba tenisice
adidas 

3. Chunky mokasine

Ludilo za chunky mokasinama nastavlja se i ovog proljeća. Od Guccija i Prade do high street varijanti, izbor je beskonačan.

& Other Stories chunky mokasine
& Other Stories 

4. Sandale s punom petom

Sandale s punom petom su se vratile i izgledaju bolje nego ikad prije. 

AMINA MUADDI wedge sandale
AMINA MUADDi 

5. Salonke sa špicastim vrhom

Ovaj model cipela koje zrače elegancijom idealan je za sve svečane prilike, a u ponudi dizajnerskih i high street trgovina izbor je nepregledan.

By Far salonke sa špicastim vrhom
by far 

6. Prijelazne čizme

Chic par čizama do koljena nije rezerviran samo za jesen. Zapravo, stilovi u kestenjasto smeđoj boji čine prijelaz iz zime u proljeće neprimjetnijim i, što je najvažnije, elegantnijim.

The Row kožne čizme
the row