Sveti gral odličnog stila je mogućnost kombiniranja samo nekoliko vrijednih komada, smišljajući capsule garderobu za sebe koju možete prilagoditi svakoj prilici, u bilo koje doba godine. Upravo je to misao vodilja iza Versaceove najnovije kolekcije, koja se sastoji od luksuznih basic komada dizajniranih tako da desetljećima budu dio vaše garderobe.

Versace Icons kolekcija sadrži jednostavne komade izvrsne izrade koji su istovremeno svestrani i upečatljivi.

"Nosit ću svaki komad u ovoj kolekciji i nosila sam slične već desetljećima. Ovi luksuzni basic elementi garderobe savršeno pristaju te prikazuju prekrasnu i moćnu jednostavnost naše siluete", rekla je Donatella Versace o kolekciji.

U središtu kolekcije je korzet koji stvara kultnu Versaceovu siluetu pješčanog sata, a može se nositi uz sve, od traperica do odijela. Tu je i crno pripijeno odijelo s hlačama, crna haljina od žerseja s medaljonom Medusa '95 na naramenicama (inspirirana kolekcijom Atelier Versace proljeće/ljeto 1995.), mekani crni kožni blejzer i mini torba 'Greca Goddess'.

Versace Icons kolekcija
Versace 

Mnogi komadi inspirirani su kultnim Versaceovim komadima iz prošlosti, što pridonosi njihovoj bezvremenskoj privlačnosti, a svi su stvoreni da budu sastavni dijelovi sjajne garderobe.

Versace Icons kolekcija
Versace 

Zvijezde kampanje su glumica Anne Hathaway i pjevačica Chris Lee, koje je snimio kultni fotografski dvojac Mert & Marcus. "Za mene je Versace Icons kolekcija  bezvremenska elegancija s određenom oštrinom. Tako sam ponosna na ove slike koje predstavljaju Donatellinu viziju osnaživanja. Kakvo je uzbuđenje biti Versace žena", izjavila je Hathaway.