Balerinke nisu jedini veliki povratnički trend u svijetu obuće ovoga proljeća. Cipele s punom petom kakve su se nosile 90-ih i ranih 00-ih vratile su se na velika vrata, ali u ponešto drugačijem izdanju.

Naime, ovaj je modni klasik sada dolazi u glamuroznijim modelima, stvorenima za nošenje od jutra do mraka.

Cipele s punom petom
Profimedia 

Na police omiljenih high-street trgovina stižu sandale i japanke s punom petom, ali i statement izgleda s jarkim bojama i upečatljivim detaljima, a da je riječ o trendu koji će dominirati tjednima pred nama govoljno govore i najnoviji podaci Stylighta.

Popularna modna platforma je u svom nedavnom izvještaju o proljetnim trendovima navela da je potražnja potrošača za sandalama s punom petom porasla za 328 posto, dok je potražnja za cipelama s punom petom općenito porasla za 194 posto.

Sve ovo dovoljno govori o trijumfalnom povratku platformi, ali u usporedbi s verzijama koje smo viđali proteklih godina, puna peta danas je puno profinjenija, što dodatno doprinosi prepoznatljivom izgledu same obuće.

Cipele s punom petom
Profimedia 

Osim toga, cipele s punom petom uvjerljivo su superiorne po udobnosti u odnosu na modele s tankom potpeticom pa ne sumnjamo da ćete s radošću prigrliti ovaj veliki trend.

Izvor: Elle.rs