Što se dogodi kada luksuzna moda pistu zamjeni za pozornicu? Prema najavljenom odlična nova suradnja i to britanskog luksuznog brenda Burberry i slavne baletne institucije The Royal Ballet i to kroz projekt izrade kostima za novu predstavu. Burberry će se s udružiti redateljem i koreografom Wayneom McGregorom u njegovoj najnovijoj produkciji za The Royal Ballet, koja će premijeru doživjeti ovog ljeta. Dizajn kostima potpisuje Burberryjev glavni kreativni direktor Daniel Lee, a kostimi će biti dio suradnje koja prema najavi obuhvaća više kreativnih industrija.


McGregor s Kraljevskim baletom surađuje duže vrijeme, za njima su nedavni projekti Woolf Works i The Dante Project dok je za Burberry ovo prva suradnja s legendarnom baletnom adresom, kao i prva suradnja Daniela Leeja i McGregora.

Burberry Daniel Lee
Profimedia Daniel Lee

'Veliko je zadovoljstvo, i naravno čast, surađivati na ovom izvanrednom projektu s tako izvanrednim timom', rekao je Lee o projektu. 'Oduvijek mi je bio san kreirati kostime za ples, što je moja velika strast.' istaknuo je Lee.

Ova suradnja je nastavak dosadašnjih suradnji između dizajnera i Royal Opera House a za istaknuti je kako su na daskama ove kultne londonske adrese svoje umijeće pokazali Gareth Pugh, koji je zasluženo dobio i globalno priznanje za svoj pristup redefiniranju modernog luksuza, te Demna, kreativni direktor Balenciage.

Ovaj novi baletni projekt za sada još nema službeni naziv a svjetla pozornica ugledat će 9. lipnja ove godine.