Met Gala je događaj koji se iščekuje s nestrpljenjem, kako zbog zadane teme tako i zbog interpretacije iste. Ovogodišnja tema u velikom je stilu najavljene prošle jeseni i posvećena modnom velikanu Karlu Lagerfeldu te je sama Met Gala tema s izložbom koja slijedi objedinjena nazivom “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”. Bila je to noć u kojoj su modni lookovi naravno bili u fokusu, i za zaključiti je kako su bili elegantniji i manje modno rubni jer ipak je Lagerfeld jedan od najvećih dizajnera svoje generacije. Ali ako su se pojedinci modno suzdržali nisu u nakitu. Zagledajte se u odabrane komade luksuznog nakita koje bi zasigurno odobrio i veliki Lagerfeld i sam strastveni kolekcionar nakita. 

Priyanka Chopra prošetala je zadivljujuću ogrlicu Bulgari na kojoj je posebno važan dijamant Laguna Blu od 11,6 karata koji je startno bio korišten za izradu prstena 1970-ih, i koji nije bio čak 40 godina. Prema najavi kamen će biti stavljen na aukciju kuće Sotheby's u Ženevi sredinom svibnja, gdje se očekuje da će postići cijenu od oko 25 milijuna dolara.

Met Gala 2023
Profimedia Priyanka Chopra Jonas i Nick Jonas

Met Gala 2023
Profimedia Priyanka Chopra

Met Gala 2023
Profimedia Dua Lipa

Met Gala 2023
Profimedia Dua Lipa

Dua Lipa je nosila zadivljujuću dijamantnu ogrlicu s bijelim "Legendary" dijamantom s više od 200 karata u dijamantnoj ogrlici te platinasti prsten s više od 9 karata, sve s potpisom Tiffany & Co. Ovaj veličanstveni dijamant svojim cushion rezom odaje počast slavnom kultnog žutom Tiffany dijamantu od 128,54 karata a koji je pronađen 1977. godine u južnoafričkim rudnicima dijamanata Kimberley i od tada je postao jedan od najpoznatijih Tiffanyjevih komada (2019. njegova je vrijednost procijenjena na nevjerojatnih 30 milijuna dolara) a koji su nosile Lady Gaga na dodjeli Oscara 2019. i Beyoncé u kampanji za Tiffany & Co. 2021. godine.

Istim se brendom okitila i Kate Moss i to s arhivskom ogrlicom od platine i dijamanata (izrađena 1997.), parom naušnica od morganita i dijamanata, tri para dijamantnih narukvica te prstenom s morganitom koji sjaji sjajem s više od 11 karata.

Met Gala 2023
Profimedia Lila Moss i Kate Moss

Met Gala 2023
Profimedia Kate Moss

Nicole Kidman je savršeno uskladila ružičastu haljinu s perjem s parom Harry Winston Cluster Diamond Chandelier naušnica ukupne vrijednosti 16,64 karata te Harry Winston Sparkling Cluster dijamantnim prstenom od 2,33 karata. Elegantno suptilan odabir koji je kao ambasadorica Omege zaokružila elegantnim satom Sapphette od bijelog zlata iz 1955. godine.

Met Gala 2023
Profimedia Nicole Kidman

Met Gala 2023
Profimedia Doja Cat

Met Gala 2023
Profimedia Doja Cat

Met Gala 2023
Profimedia Doja Cat

Doja Cat je na red carpet zakoračila i svom stilu te se odjenula u verziju legendarne mačke Karla Lagerfelda, Choupette. U haljini Oscara de la Rente s kapuljačom i mačjim ušima izgled je zaokružila dijamantni ukrasom za glavu vrijednosti milijun dolara s potpisom brenda Messika, te s dijamantnom narukvicom, prstenjem i narukvicom slavnog pariškog draguljara.