Ako i vaše jutro započinje kavom iz kapsule zasigurno ste se nebrojeno puta zapitali koja je sudbina svih tih iskorištenih te recikliranih kapsula vaše omiljene kave. Odgovor je poznat i iskreno oduševljava jer su Hublot i Nespresso udružili su snage za izniman projekt koji izvire iz njihovih zajedničkih vrijednosti inovacije, izvrsnosti i održivosti. Dvije legendarne švicarske marke revolucionirale su svijet izrade satova i kave. Sada je spoj njihove kreativnosti i stručnosti rezultirao Big Bang Unico Nespresso Origin, prvim satom izrađenim od recikliranih aluminijskih kapsula i taloga kave.

Hublot i Nespresso sat
Hublot & Nespresso 

Big Bang Unico Nespresso Origin rezultat je bliske suradnje između Hublot i Nespresso timova za istraživanje i razvoj. Reciklirani aluminij spojen s aluminijskim kapsulama postao je kućište od 42 mm, te je dao oblik i okviru te drugim elementima sata. Gumeni remen rezultat je pametne reciklaže, proizveden je od reciklirane gume i taloga kave (da, da, one iz vaše kapsule), a zahvaljujući Hublotovom patentiranom sustavu izmjenjivih remena One Click, remen se može zamijeniti za verziju od 100% reciklirane tkanine razvijenu s Nespresso partnerom SingTex. Tkanina, nazvana Scafé, sastoji se od 5% taloga kave i 95% recikliranog poliestera, što je prvi put da je korišten za izradu remena za sat.

“Našim timovima za istraživanje i razvoj trebala je cijela godina da postignu ujednačenost boje za sedam različitih materijala sata, pronađu pravu ravnotežu sastojaka i provedu testiranje kvalitete i izdržljivosti na svim komponentama proizvoda,” poručuje izvršni direktor Hublota Ricardo Guadalupe. Kultna zelena boja sata naklon je Nespresso Master Origins Peru Organic kapsuli.

Hublot i Nespresso sat
Hublot & Nespresso 

Hublot i Nespresso sat
Hublot & Nespresso 

Još jedna novost je potpuno novo kućište za Big Bang Unico Nespresso Origin, koje je proizvođač satova razvio za sve svoje buduće kolekcije satova i izrađeno od hrastovine kako bi se koristilo drvo s oznakom porijekla i promovirali kratki opskrbni lanci. Uklonjiva unutrašnjost izrađena je od 98% ekološki prihvatljivih i recikliranih komponenti. Za ovu suradnju s Nespressom, kućište je ukrašeno logotipovima dvaju brendova, pričvršćenih talogom kave.

Hublot i Nespresso sat
Hublot & Nespresso 

“Big Bang Unico Nespresso Origin savršena je ilustracija skladnog suživota kružne ekonomije i luksuza. Pokazuje da kružni proizvodi mogu biti jednako elegantni i profinjeni kao i konvencionalni luksuzni proizvodi, dokazujući da je moguće kombinirati ekološke vrijednosti i estetske zahtjeve bez kompromisa,” napominje Guillaume Le Cunff, izvršni direktor Nespressa.