Volite li stilistiku ali i sve ono što se nalazi iza priče o modi luksuznog brenda Chloé zasigurno znate da to možete zahvaliti Gabrieli Hearst, kreativnoj direktorici koja je tu funkciju preuzela prije tri godine.

U samo tri godine odradila je poslovni podvig, od toga da je ovaj brend postao prva europska luksuzna kuća koja je dobila status B Corp (B Corp Certification, važna oznaka koja ukazuje kako poduzeće ispunjava visoke standarde učinka, odgovornosti i transparentnosti vezanim uz primanja zaposlenika, dobrotvornih davanja do održive prakse opskrbnog lanca i ulaznih materijala), usmjerila brend u smjeru modne održivosti do toga da su prihodi snažno porasli.

Chloe FW23
Profimedia 

Chloe FW23
Profimedia 


Zato je vijest o odlasku kreativne direktorice ove luksuzne kuće velika vijest. I dok službene objave još nema ova je vijest potvrđena na WWD-u a kao razlog se navodi izazov vođenja dviju modnih kuća, Chloé i Gabriela Hearst, modna etiketa same dizajnerice kojoj se navodno želi snažnije posjetiti.

Chloe FW23
Profimedia 

Chloe FW23
Profimedia 

Chloe FW23
Profimedia 


Prema dostupnim informacijama izvjesno je da će Hearst posljednju kolekciju za Chloé onu za proljeće 2024. predstaviti na Tjednu mode u Parizu ove jeseni (najava kolekcije je započela na društvenim mrežama), a njezin rad će se pamtiti i po tome da je zaslužna za dizajn obožavanih laganih Nama tenisica, korištenju brojnih i različitih recikliranih i prerađenih tkanina ostajući dosljedna svojoj viziji luksuzne održive mode.


Za istaknuti je kako je ovih dana potvrđena i suradnja, partnerstvo Chloé i nove linije Angeline Jolie - Atelier Jolie, i to s debitantskom ženskom capsule kolekcijom koju je dizajnirala upravo Gabriela Hearst. Tom prilikom Hearts je izjavila:
"Od trenutka kada sam čula za Angelininu viziju @atelierjolieofficial vjerovala sam u nju. To je način da uzdignemo druge kroz ljepotu izrade odjeće i duboko poštovanje prema okolišu. Čast mi je što će @chloe biti prvi suradnik za Atelier Jolie, budući da oba brenda imaju visoke ideale kako biti bolji. To je razlog zašto tako duboko volim i Angelinu i Chloé."