Modna kuća Paco Rabanne ususret 60. rođendanu odlučila se za veliki korak – promjenu imena. Naime Paco Rabanne postaje Rabanne, vijest je koju je potvrdio i sam brend: “Pojednostavljena i više međunarodnog duha, promjena imena u Rabanne predstavlja ključni trenutak za kuću u trenutku u kojem slavi desetljeće izuzetnog rasta i raduje se oblikovanju nove budućnosti koja ujedinjuje modu i ljepotu kao jedan jedinstveni potpis i stil života.”

 S izuzetnim uspjehom i iskustvom u svijetu mirisa, jedan od koraka za budućnost kuće Rabanne su i planovi vezani za nove podvige u svijetu ljepote i šminke a već prva kolekcija uključivat će sjenila, proizvode za usne i svjetlucave pigmente koji odražavaju kultne elemente kuće. "Brend prihvaća profinjeniji potpis, s glatkom siluetom sova 'R', monograma koji signalizira samouvjereni moderni minimalizam dok brend ulazi u novo poglavlje", istaknuto je u samoj izjavi.

Rebranding uključuje novi logo, koji odaje počast osnivaču kuće, a koji je preminuo ranije ove godine, i njegovom "avangardnom nasljeđu". Tipografija je izravno preuzeta iz malih slova prikazanih na bočici Calandrea, prvog mirisa brenda, predstavljenog 1969. godine.

Paco Rabanne modna revija
Profimedia Paco Rabanne

Kreativni direktor Julien Dossena ostaje na svojoj poziciji koju obnaša već deset godina, a José Manuel Albesa, predsjednik odjela za ljepotu i modu u Rabanneovoj matičnoj tvrtki, Puig, istaknuo je: "Julien je ovdje da ostane i više je nego ikad uzbuđen što istražuje nove teme, aktivnije nego ikad."