Bez obzira znate li ili ne što se krije iza naziva modnog stila Tomato Girl Summer morate priznat kako privlači da ga upoznate. Naziv je to koji živi punom snagom na omiljenoj društvenoj mreži te priziva djevojke koje vole stil inspiriran Mediteranom.

Naziv rtrenda je odraz stila generacije Z prema estetici inspiriranoj mediteranskim lokacijama, ljetnom vizijom omiljenih mediteranskih odredišta te vibrom Italije iz 70-ih, te modernim pogledom na pojam La Dolce Vita. Razmislite o užurbanim talijanskim tržnicama, košarama s limunom, starinskim talijanskim knjigama, čašama Aperol Spritza, mediteranskim pločicama i rajčicama, omiljenim ljetnim plodovima.


Jug Španjolske ili talijanski Sorrento, Amalfi i Positano omiljne su destinacije kao inspiracija za ovaj trend a Tomato djevojka se opisuje kao ona koja voli živati u morima Sredozemnog bazena, fura vintage stil, uglavnom nosi prirodnu kosu u valovima ili kovrče koje nose trag sunca i mora. Ona je kažu, romantična, voli old school romane, često nosi lanene haljine, majice s kratkim rukavima na kopčanje, suknje s volanima. Neizostavan dio outfita su i pletene košare, sunčane naočale i mini marame u kosi.

Njezina paleta uključuje bijelu, blijedo žutu, crvenu boju rajčice, duboku zelenu i bilo koju nijansu smeđe ili zlatne. Umjesto pametnog sata, ona će vam reći koliko je sati na svom vintage ručnom satu. Lookove uglavnom zaokruži zlatnim nakitom i detaljima. Od tkanina nosi lan i pamuk a nisu joj strane ni čipka ni heklane tkanine. Stil joj je prožet romantičnim detaljima kao što su puf rukavi, midi suknje i maksi haljine.


Dodatna inspiracija također je preuzeta iz hita Megan Thee Stallion “Hot Girl Summer”. Tomato Girl Summer svakako odobravaju influencerice ali i Hailey Bieber, Sydney Sweeney, Bella Hadid, pa čak i J.Lo.