Ovo je odličan primjer kako neke modne kombinacije koji smo se do nedavno grozili mogu izrasti u trend prisutan svugdje jer govorimo o trendu nošenja bijelih čarapa u raznim stilskim kombinacijama.

Bijele čarape u kombinaciji s ljetnom obućom, donedavno zaštitni znak očeva, djedova i modno nepismenih turista na našoj obali, ovog su ljeta izrasle u modni trend. Osim što se nose u kombinacijama s tenisicama te dad sandals, nametnule su se u kombinaciji s trendiovosezonskim modelima obuće, Mary Jane modelima, sandalama čak i štiklama, što potvrđuju ikone stila kao što su Hailey Bieber i Emma Chamberlain.

Ovaj trend očito ostaje na modnom radaru još neko vrijeme pa nije naodmet zapamtiti neki modni savjet.

Čarape i tenisice

Tenisice i sportske bijele čarape kombinacija su koja se uglavnom viđala na sportskim terenima ali od nedavno je i osnova odličnih street style outfita - ležernih poput onih slavne Hailey Bieber ali i ženstvenih poput Irine Shayk.


Čarape i mokasine

Dražesna Emma Chamberlain prava je inspiracija kako spojiti na prvi pogled nespojivo. Njezin Instagram feed potvrda je odanosti ovom trendu.

Čarape i balerinke / ravne natikače

Skoro svaki look u kolekciji Marca Jacobsa za jesen/zimu 2023. pokazao je kako nositi ovu kombinaciju. To dobro zna i it girl Amelia Gray Hamlin, a ako balerinke nisu vaš odabir a želite iskušati ovaj trend pokušajte u kombinaciji s tzv. ribarskim sandalama, baš kao Hailey Bieber.

Čarape i štikle

I naj nemoguće je očito moguće – jer nosi se sve, od platformi do sandala s remenčićima (u kombinaciji s čarapama). Emma Chamberlain u toj je kombinaciji prošetala Met Gala crvenim tepihom, dok je Kristen Stewart pokazala kako isfurati ovaj trend s Chanel potpisom. Stil je odobrila i Carrie Bradshaw, kada je u drugom nastavku serije And Just Like That... prošetala u Dior štiklama i sivim Fendi čarapama.