I dok se pojam luksuza kroz desetljeća uglavnom doživljavao kroz velike, upečatljive i sjajne modne komade, one na kojima su se jasno ocrtavali prestižni logotipovi luksuznih brendova, od nedavno se svijet mode sve češće susreće s novim pogledom na luksuz a koji se opisuje pojam tihi luksuz. Ovaj pojam u svojoj osnovi ukazuje na estetiku koja je na prvi pogled manje upadljiva, tiša, onu koja izvire iz chic bezvremenskih, dobro skrojenih i svestranih modnih predmeta koji su lišeni vidljivih oznaka i logotipova.

Niz modnih kuća stvara upravo stil koji ukazuje na vrijednost pojmamanje je više – The Row, Khaite, Saint Laurent, Loro Piana... a modni stručnjaci ukazuju kako ovaj koncept i nije potpuno nov već se o njemu glasnije i više govori, jer privlačnost bezvremenskog, minimalističkog dizajna dosljedni su elementi lukuza kroz desetljeća.

Taj se doživljaj postiže kako krojem i modnim stilom tako i bojama. Zato, ako je i vaš smjer tihi luksuz dobro je znati koje su to palete boja na kojima se ovaj stil i temelji.

Intenzivno crna

Jedna od omiljenih bojau svijetu mode osnova je ovog stila. Nosi se od glave do pete ali i u kombinacijama s drugim srodnim paletama. Crna je osnova koja ukazuje na rafinirani stil, sklonost modnom minimalizmu.


Tamno plava

Nosiva i omiljena baš poput crne, duboko tamno plava ujedno je i boja koja se odlično kombinira s drugim bojama te tako gradi tihi luksuz lookove sa svega nekoliko odabranih komada odjeće u vašem ormaru.


Baby ružičasta

Vrlo nježna nijansa baby pink boje ima novu osobnost a outfiti u kombinaciji s ovom bojom protkani su mekim minimalizmom.

Bijela

Znamo da je bijela košulja osnova svakog ormara ali važno je zapamtiti da je bijela boja više od ljetnog stila te da se odlično nosi u kombinacijama koje su samo na prvi pogled klasične.


Maslinasto zelena

Ova je boja na velika vrata zakoračila zahvaljujući brendu Saint Laurentu i kreativnom direktoru Anthonyju Vaccarellu koji ju je upakirao u tako poželjan tihi luksuz. Boja koja se naslanja na ovu estetiku je i kaki koja je uzela pažnju na revijama kolekcija za jesen/zimu pred nama.


Boja čokolade

Topla tamno smeđa je boja koja savršeno odgovara neodoljivim modelima prestižnih torbica i trendi odjevnih komada (od kože). Naš je odabir Bottega Veneta estetika.

Boja slonovače

Ova elegantna krem bež nijansa odličan je odabir bez obzira birate li savršen model hlača, haljinu, suknju ili top. Omiljeni brendovi tihog luksuza Khaite i The Row to i potvrđuju.

Tamno siva

Za ovu boju vrijedi opis kako je oličenje nenametljive elegancije te ona koja ukazuje na posjedovanje istančanog stila. Odlične kombinacije s nijansama ove boje proljetos je pokazala Miuccia Prada predstavljajući kolekciju za jesen/zimu 2023.