Trendovi dolaze i odlaze, ali dizajnerske torbice su sasvim druga priča. One nadilaze godišnja doba, čak i godine pa predstavljaju pametnu investiciju. Ako odaberete kvalitetnu dizajnersku torbu, njezina vrijednost s vremenom može čak porasti i prenositi se s generacije na generaciju.

Međutim, luksuzna torba i dalje je poveća investicija, tako da je to odluka o kojoj ćete želite dugo i dobro razmisliti. S toliko stilova i trendova koji se pojavljuju svake sezone, može biti teško znati koji su modeli dovoljno klasični da zadrže privlačnost tijekom vremena.

Pa ako želite počastiti dragu osobu ili sebe, u nastavku donosimo popis najboljih dizajnerskih torbi svih vremena, prema modnim stručnjacima.

1. Chanel torba s preklopom

Ultimativna bezvremenska torba nudi pregršt varijanti. Bilo da se odlučite za vintage 2.55 model koji je osmislila sama Coco Chanel 1955. godine ili poznatu klasičnu torbu s preklopom Karla Lagerfelda, dizajniranu 1983., u njegovoj prvoj godini u modnoj kući, možete biti uvjereni da vaš izbor nikada neće izaći iz mode.

2. Hermès Birkin i Kelly

Hermèsove torbe su značajna investicija, ali se smatraju vrijednim kolekcionarskim predmetima čija vrijednost može čak porasti s vremenom. Birkinica je nedvojbeno ultimativna dizajnerska torbica, ali trokutastiji model Kelly, s minimalističkim dizajnom i ručkom, djeluje modernije. 

3. Saint Laurent Maillon

Mnogim modnim stručnjacima ključ za pretvaranje dizajnerske torbe u klasični komad leži u njezinoj suptilnosti. Logotipi i monogrami mogu biti zabavni, ali suptilniji pristup Maillona ima puno veću trajnost i da se kombinirati na više načina. Možda nema legendarnu YSL oznaku sprijeda, ali znalci će je odmah prepoznati i to je veliki dio njezina šarma.

Također je svestrana, dugačak remen čini je vrijednim svakodnevnim komadom, ali ako ga ugurate unutra, izgledat će kao dizajnerski clutch. Na prvi pogled nikada ne biste rekli da je ovo novi model torbe, lansiran u proljeće 2021., što samo dočarava njegovu bezvremenost.

4. Gucci Horsebit 1955 

Poznati metalni detalj jedan je od Guccijevih najpoznatijih amblema. Dizajniran je 1953., a prvi put korišten na torbici 1955. Gotovo 70 godina kasnije, ostaje jedan od najpoželjnijih Guccijevih detalja. Moderna torba Horsebit 1955 neoklasična je interpretacija originala Alessandra Michelea, ponovno predstavljena 2019. Kultni zlatni okovi, dugi remen, kutijasti oblik torbe, sa svojim elegantnim minimalizmom i svestranošću, nema sumnje da će ova torba djelovati jednako elegantno i za 70 godina.

5. Prada Mini 

Iako je dizajnirana prije više od 20 godina, Pradina najlonska mini torba 2022. je osvojila titulu 'torbe godine' prema podacima Lysta, platforme za internetsko pretraživanje. Ima nešto u ovoj maloj, ali moćnoj torbi za rame što djeluje mladenački i zabavno, a jednostavan trokutasti logotip i nenametljiv dizajn daju joj klasičan izgled. 

6. Yves Saint Laurent Kate

Ako tražite nešto čime ćete ostaviti dojam, nešto elegantno i bezvremensko, što će uvijek podići vaš outfit - odaberite klasičnu Kate torbicu s potpisom YSL-a. Kombinacija crne boje i zlatnog logotipa osigurava joj klasični izgled pa ne možete pogriješiti ako investirate u nju.

7. Celine Triomphe

Ako tražite luksuznu torbicu koju možete nositi svaki dan, to je definitivno Celine's Triomphe model. Dizajn torbi dopušta logotipu da govori sam za sebe, a mekana koža nalik maslacu daje joj savršeni finiš.