Svijet luksuzne mode, s posebnim naglaskom na luksuzne torbe i detalje, bilježi stalan porast interesa, pretraživanja te u konačnici i kupnje prestižnih modela. Razlozi su brojni, od financijske spremnosti mlađih generacija do stava kako je kupnja nekih od najprestižnijih modela odlična i isplativa investicija jer neki od modela torbica i nakon dosta godina na vintage tržištu postižu visoke cijene.

Gucci kampanja 2021
Gucci 

Luksuzne kuće dodatno motiviraju potencijalne kupce odličnim kampanjama, izuzetno uspješnim suradnjama s modno jakim celebrity imenima, a uvelike na tržište utječu i događaju poput npr. nedavne smrti modne ikone Jane Birkin po kojoj je i kreirana jedan od najpopularnijih luksuznih modela torbi Hermes Birkin.

Louis Vuitton FW 2022
Louis Vuitton 

Sve to dodatno motivira brojne ljubitelje pojedinih brendova i njihovih modela torbi da svoju sklonost pojedinom brendu potvrde i prateći njihov rad na Instagramu. Zanimljivo je zaviriti u njihove profile te otkriti koliko trenutno imaju pratitelja i tko ih (ipak) ima najviše.

1. Chanel

Broj pratitelja na Instagramu: 57,2 milijuna

Chanel je svojevrsni klasik među luksuznim brendovima, kako zbog duge modne povijesti tako i jasnih modnih odrednica koje prožimaju kolekcije na bazi godine dana. Od svog osnutka 1910. godine, luksuzni brend nastavio je rasti kao simbol modne osobnosti. Chanel torbe su investicija, one koje postižu izuzetno visoku cijenu i na vintage tržištu, a omiljeni modeli su Chanel 2.55 (nastala u veljači 1955. pa otuda i naziv), model Chanel Classic, Chanel Boy iz 2011., Chanel Gabriell, Chanel 19... Zaštitino lice pred kolekcije za FW23/24 je glumica i model Iman Pérez koja je u odličnoj kampanji podsjetila i na neke od omiljenih modela.


2. Louis Vuitton

Broj pratitelja na Instagramu: 54 milijuna

Louis Vuitton jedan je od najpopularnijih luksuznih brendova na svijetu, brend koji ima vrlo odanu bazu kupaca na globalnom planu. Njihov uspjeh leži i u činjenici su njihovi modeli torbi vječni, kako dizajnom tako i popularnim printom. Pa je tako model Speedy tu da ostane još od 1930. a u stopu ga slijede modeli Neverfull, Alma, Noe, Capucines, Keepall, Lockit....

3. Gucci

Broj pratitelja na Instagramu: 52 milijuna

Gucci je jedan od najomiljenijih brendova na svijetu, a razlog tome se krije kako u dizajnu tako i vrhunskim kampanjama.

Za Gucci modele torbica vrijedi opis kako su vrijedne investiranja jer zahvaljujući bezvremenskom dizajnu ostaju vječno u trendu. Visoko na listi najpoželjnijih su modeli Gucci 1955 Horsebit, Gucci Jackie (nastao u 60-ima zahvaljujući Jackie Kennedy), Gucci Diana, Gucci Bamboo 1947, Gucci Ophidia, Gucci Dionysus...

Veliki dio popularnosti ovog brenda u zadnjim se godinama pripisuje bivšem kreativnom direktoru Alessandru Micheleu koji se tijekom sedam godina na čelu Guccija okrenuo u smjeru modela i stilove iz Guccijeve arhive, ali se s velikim nestrpljenjem očekuje i koje će promjene donijeti novo ime – Sabato de Sarno.