Dugo iščekivani film Barbie napokon je u kinima što svima koji su poželjeli uvjeriti se kako u estetiku tako i radnju pruža mogućnost i uživanja u odličnoj modi. Zato je posebno zanimljivo za istaknuti kako je modna kuća Chanel za potrebe snimanja i najave filma surađivala s ambasadoricom Chanela - Margot Robbie, koja osim što u filmu igra glavnu ulogu, ima zasluge i u ulozi producentice. Ukratko, film u režiji slavne Grete Gerwig, otkriva kako živjeti u Barbielandu znači biti savršeno biće na savršenom mjestu... osim ako nemate egzistencijalnu krizu... ili ste Ken.

Barbie, Margot Robbie nosi Chanel
Profimedia 


U intervjuu u lipnju 2023. glumica/producentica je istaknula kako ćete u Barbie filmu "primijetiti puno Chanela, kao da su sve Chanel Barbike! Nosim neke od njihovih sjajnih haljina. Također, uobičajeno je da Barbieima dodatne dodatke - šešir ili mašne, naušnice, nakit. Nakit je bitan - posebno velike ogrlice i naušnice, a šešir nikada nije samo zaštita od sunca, već dodatak uz torbe i cipele. Bilo je jako zabavno!"

Barbie, Margot Robbie nosi Chanel
Profimedia 

Kreativna direktorica brenda Virginie Viard pripremila je 5 jedinstvenih lookova, kao i prepoznatljive torbe (uključujući i onu u obliku srca), te osigurala razne modne dodatke za snimanje ovog filma (naočale iz kolekcije COCO NEIGE, holografske manžete, bižuteriju, šešire iz Maison Michela). Oscarom nagrađena kostimografkinja Jacqueline Durran također je dobila na izbor modne komade u različitim nijansama ružičaste iz kolekcija Ready-to-Wear, COCO BEACH i COCO NEIGE, a konačni izbor pao je na tri kompleta, skijaško odijelo (Chanelovo odijelo odjenuo je i Ryan Gosling) i haljinu za ovu Barbie filmsku kreaciju.

Donosimo uvid u čarobni svijet Barbie x Chanel!