Svakodnevni modni outfiti odraz su osobnosti i stila, a modni savjeti (i modni trikovi) kojima pospješujemo izgled te poliramo osobni stil uvijek su dobrodošli. I dok svaki do modnih stilova i trendova ima svoja pravila posebnu pažnju privlače savjeti kako malim modnim igrama istaknuti profinjeni, luksuzniji osobni stil.

Popularnost pojmova quite luxury i old money dodatno budi znatiželju kako postići tu modnu vibru s onim što se nalazi u našoj garderobi, a naš je savjet da uvijek krenete od osnova i razumijevanja modnog stila kojem težite.


Ne zaboravite na simetriju

U modnom stiliziranju važno je postići ravnotežu, simetriju boja, tekstura, slojeva te modnih detalja. Birajte mirnije palete boja, klasične kombinacije a naglasak stavite na npr. zlatni nakit. Primjer Rosie Huntington-Whiteley primjer je koliko su simetrija i sklad važni.

Igrajte se s proporcijama

Zanimljivi je trend oversized modnih komada, koji odlično stoje u raznim modnim kombinacijama. Jer voluminozniji i opušteniji modeli su tajna stiliziranja profinjenijeg modnog stila, posebno ukoliko ih kombiniramo uz jednostavnije osnovne komade.

Zapamtite pravilo 2x2

TikTok je apsolutni rasadnik modnih i beauty trendova, pa ne čudi što savjet 2x2 privlači pažnju. Ove brojke kriju savjet da za isticanje luksuznog modnog stila uvijek kombinirate dva klasičnija, formalnija modna komada (npr. balerinke i klasični model torbice) te dva ležernija komada (bijela majica, đemper, minica...)


Tajna je i u boji

Savjet svih modnih savjeta možda je upravo ovaj koji podsjeća da je tajna dobrog outfita u boji odjeće. Zato ne zaboravite, nošenje jedne boje ili više nijansi jedne boje od vrha do pete najlakši je način da postignete elegantni izgled. Dobar odabir boja tajna je i privlačnosti tihog luksuza.


Odaberite ključni komad

Upečatljivi modni komadi potvrda su modne osobnosti. I dok je za neke to upečatljiva boja ili print za neke druge to je modni detalj poput cipela torbice i nakita koji preuzimaju ulogu osobnog modnog potpisa.


Ne zaboravite na nakit

Ove sezone apsolutni su trend impresivne naušnice koje će začiniti i najklasičniju lanenu haljinu ili kombinaciju traperica i bijele majice kratkih rukava. Ne zaboravite da u kategoriju nakita ulaze i narukvice, prstenje, ogrlice, lanci za naočale, ručni sat...