Sjećate li se revije Stelle McCartney održane proljetos u sklopu pariškog Tjedna mode? Bila je to revija o kojoj se govorilo s puno emocija, revija u kojoj su konji imali važnu ulogu. Naravno da to nije bila prva prilika za vidjeti konje na revijama, ali revija održana u Société Hippique Nationale De L’Ecole Militaire, u pariškoj dvorani za jahanje, je bila posebna po atmosferi, modi te po tome što je konje za reviju pripremio Jean-François Pignon, poznati dreser i šaptač konja.

Bila je to revija na kojoj je dizajnerica još jednom pokazala koliko voli konje ali i u kojem smjeru raste njezina moda.Tada viđena kolekcija sada je dobila i kampanju, i kroz svega tri dostupne fotografije može se zaključiti kako se i ovdje radi o odlično odrađenom poslu u kojem je veliku ulogu odigrala i Kendall Jenner, zaštitno lice Stelline kampanji za zimu 2023.

Obje, i Stella i Kendall su jahačice od djetinjstva i posjeduju rančeve na kojima uzgajaju svoje konje, što je snažna te možda i najvažnija spona ove suradnje.

Stella McCartney kampanja zima 2023. Kendall Jenner zaštitno lice
Stella McCartney 


Kampanju potpisuje poznati fotograf Harley Weir, a snimljena je na prirodnim bazenima soli Camargue na jugu Francuske, južno od grada Arlesa. Zanimljivo je kako je dio ove priče još jednom i slavni šaptač konjima Jean-Francois Pignon kojeg sa Stellom ali i Kendall povezuje strast i ljubav prema konjima i jahanju, a sve je to i više nego dovoljan razlog zašto je naziv kampanje Horse Power.

Kampanja ima za cilj još jednom istaknuti konjičku bit kolekcije za zimu 2023., prikazanu kroz Appaloosa jacquard printove, detalje užeta inspirirane uzdama i motive koji podsjećaju na klasične konjske deke. I ova kolekcija nastavlja dugogodišnji etos odgovornog dizajna brenda, izrađena je od 92% održivih materijala te predstavlja snagu dizajna i filozofije brenda kroz veganske torbe s efektom krokodilske kože izrađene od otpadaka jabuka, uz jahaće čizme izrađene od ostataka grožđa. Kolekcijata kođer sadrži dodatke izrađene od micelija gljiva i MIRUM® (alternativa životinjskoj koži izrađena od biljaka a ne od plastike).

Stella McCartney kampanja zima 2023. Kendall Jenner zaštitno lice
Stella McCartney 

Iz tima Stelle McCartney poručuju: "Zima 2023. slavi urođenu ljubav i duboko poštovanje prema životinjama, iskorištavajući nevjerojatnu snagu konja. Ova tema 'Konjske snage' provlači se kroz svaki element naše kolekcije, iznoseći na vidjelo transformacijske veze između ljudi i konja, kroz leće Stellinih osobnih odnosa i obitelji, umjetnosti i povijesti, te u suvremeno doba."
Brend također ističe, kako osim ljubavi prema životinjama, Stella i Kendall dijele ljubav prema obitelji, čime ova kolekcija za zimu 2023. slavi odnose između majki, sestara i kćeri, te po prvi put otkriva printove izrađene korištenjem originalne fotografije konja Linde i Mary McCartney.