Nakon ljetnih mjeseci provedenih u lepršavim modelima haljina i suknji, s prvim jesenskim danima zasigurno ćemo prigrliti hlače kao omiljeni komad. Ove sezone tri modela imaju ključnu ulogu na modnoj sceni.

Police trgovina pune su različitih varijanti hlača za novu sezonu jesen/zima, a sudeći prema stilovima poznatih Instagram trendseterica, ova tri modela sada su najpoželjnija.

Kopenhagen street style ljeto 2023
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Cargo hlače

Udobne cargo hlače trend su koji nećemo moći zaobići ni ove jeseni, a osim stajlinga ljubiteljica mode, govori i njihova bogata ponuda na policama omiljenih brendova. Hlače s prepoznatljivim detaljem džepova sa strane nogavica u trenu stvaraju cool look, a kao što je slučaj s mnogim aktualnim trendovima na modnoj sceni, i ove su početkom godine doživjele svoj vrhunac popularnosti. 2000. Bilo u zelenoj, bež boji ili čak traper modelu, cargo hlače ove sezone ne smiju nedostajati u vašem ormaru. S druge strane, oni s učinkovitim uzorcima mogu zasad ostati u njemu.

Bež varijante cargo hlača možete savršeno stilizirati bijelim i sivim komadima, a klasičnom tamnozelenom modelu možete suprotstaviti svijetlu boju. Pogotovo ružičasti džemper ili narančasta košulja dugih rukava jer odmah stvaraju moderan look. Traper varijante cargo hlača posebno dobro pristaju uz jednostavne i jednobojne topove jer imaju dovoljno potencijala 'ponijeti' cijeli look.

Hlače širokih nogavica i visokog struka

Bilo da se radi o varijantama širokih nogavica ili visokog struka, elegantniji modeli hlača vraćaju se u velikom stilu. Fashionistice ih rado nose uz trendi cipele poput chunky sandala, balerinki ali i omiljenih model atenisica. Nose se uz bijele košulje i blejzere ali  i uz basic komade topova.

Hlače niskog struka

Iako posljednjih nekoliko godina u potpunosti dominiraju detalji visokog struka na raznim modelima hlača, cikličnost modne industrije rezultirala je povratkom niskog struka. U duhu Y2K estetike, koju posljednjih tjedana pokušavaju postići brojne it djevojke, hlače niskog struka, baš kao i početkom 2000-ih, nose se uz komade poput crop topova koji otkrivaju trbuh i bokove.