Klasična, elegantna i šik bez napora, francuska moda jedna je od najcjenjenijih na svijetu. Od pažljivo oblikovane, ali prirodne frizure i šminke, do jednostavnih, ali savršeno opremljenih odjevnih kombinacija, Francuskinje postižu savršenu ravnotežu između casual i chic (chic décontracté!).

Zahvaljujući društvenim mrežama koje imaju globalni utjecaj, Francuskinje sve više kombiniraju svoj osobni ukus s elementima talijanske visoke mode, pa čak i američkog street stylea. Ima i naznaka Skandinavije koja polako, ali sigurno postaje jedno od novih modnih središta.

Pa ako želite udahnuti malo stila i stila života Francuskinja ove sezone, zapratite ovih 7 profila na Instagramu.

1. Camille Charrière

Camille Charrière odrasla je u Parizu prije nego što se preselila u London kako bi nastavila karijeru u financijama. Poznata po svom chic britansko-francuskom stilu, začinjenom 2000-ima, Camille također piše vlastiti modni blog.

2. Jeanne Damas

Majka, poduzetnica i modna influencerica, Jeanne Damas radi sve. Osim po modelingu, poznata je po tome što s prijateljima objavljuje neformalne filmove i vodi svoju francusku modnu marku Rouje. 

3. Anne-Laure Mais

Anne-Laure Mais je Parižanka s neodoljivim stilom. Osim chic objava na Instagramu, vodi svoj brend Musier Paris, a živi sretno  u braku s Edouardom Moreauom s kojim ima dijete.

4. Alizée Gamberini

Stil Alizée Gamberini je cool i umjetnički, s daškom Y2K mode. Ova Francuskinja voli se oblačiti u crveno i crno, a omiljeni komadi su joj visoke čizme, topi i crne naočale.

5. Leia Sphez

Sa svojim Jane Birkin šiškama, blistavim tenom i dječačkim stilom, Leia Sfez spaja bezbrižnu parišku eleganciju s vatrenim temperamentom. Majka dvoje djece i dalje je čvrsta u svom uvjerenju da trebate biti svoji, govoriti što mislite i pomicati granice kako biste više uživali u životu. Od 9 do 5 je kreativna savjetnica i direktorica nekih važnih brendova.

6. Chloé Harrouche

Ova moderna žena ikona je street stylea, digitalna influencerica, kreatorica sadržaja, modna savjetnica i kreativna direktorica francuskog modnog brenda Loulou Studio.

7. Sabina Socol

Sabina Socol je novinarka, art direktorica, model i osnivačica francuskog brenda odjeće Pujka Paris. Nakon studija komunikologije i novinarstva u Parizu, Sabina je karijeru započela kao urednica društvenih medija u L'Officiel Paris. Zatim je počela graditi svoje ime putem svojih online kanala.