NOVA KOLEKCIJA RABANNE X H&M UTJELOVILA JE HEDONIZAM I ZABAVU: Prepuna je srebra, zlata, metalika i party vibre

Modna kuća Rabanne i švedski fast fashion lanac H&M predstavili su svoju novu kolekciju na Tjednu mode u Parizu.

H&M

Danas je službeno zadnji dan Tjedna mode u Parizu i time se privodi kraj fashion događajima koji su započeli u New Yorku, nastavili se u Londonu i Milanu sa završnicom upravo u Parizu. 

Saint Laurent, Dior, Balmain, Givenchy, Chloe, Hermes, Alexander McQueen, Valentino, Louis Vuitton samo su neka od velikih imena koja su predstavila svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2024. godine. Među njima, to je učinila i modna kuća Rabanne i to u Palais de Tokyo, u prostoriji sa staklenim krovom s kojeg se probijala sunčeva svjetlost.

- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

I dok na prvu se ova informacija čini nevažnom, sunčeva svjetlost je bila ključni element za doživljaj nove kolekcije koja se u potpunosti sastoji od materijala koji reflektiraju svjetlost.

Kreativni direktor Julien Dossena oblikovao je lookove koristeći metalne pločice, mreže, srebrne perle, a nadahnuće je pronašao u civilizacijama iz daleke prošlosti i daleke budućnosti te u srebrnim i bakrenim oklopima, gladijatorskim sandalama i skulpturalnim pokrivalima za glavu.

Profimedia 

Profimedia 

Kratko nakon što je modna kuća predstavila svoju metalik kolekciju, Julien Dossen se odmah prebacio na drugi veliki projekt - suradnju s high street brendom H&M koju su proslavili u legendarnom pariškom noćnom klubu Silencio. 

Kolekcija koja stiže ove jeseni sadržavat će ponovna izdanja iz nekadašnjih Rabanneovih kolekcija. H&M zajedno s Rabanneom proslavio je velike vijesti upravo na Tjednu mode u Parizu zajedno s imenima koja su nosila komade iz kolekcije - Cher, Jared Leto, Irina Shayk, Elle Fanning, Damson Idris, Iris Lay, Alton Mason, Ashley Graham i Tina Kunakey.

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

Događaj je ujedno bio i prvi doticaj s komadima iz kolekcije (koja će uključivati žensku odjeću, mušku odjeću, modne dodatke, kućne dekoracije), a vidi se utjecaj njihove najnovije revije s Tjedna mode u Parizu za proljeće/ljeto 2024. Zabava je počela nastupom švedske pop zvijezde Robyn, goste je rasplesala južnokorejska DJ-ica i producentica Peggy Gou, a pjevačica i glumica Cher glamurozno se pojavila kao specijalni gost.

H&M 
H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

U intervjuu za Vogue, Dossena je kolekciju opisao kao hedonističku, zabavnu, laganu, bezvremensku. Iako cijela ponuda tek treba biti otkrivena, teaser fotografije pokazuju zlatne i srebrne komade, kao i mnogo metalika koji je doživio povratak na velika vrata

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

H&M 

Rabanne x H&M kolekcija bit će dostupna na službenoj stranici H&M-a devetog studenog.

Inače, H&M poznat je po svojim kolaboracijama s velikim modnim kućama, a najrecentnija datira u proljeće 2023. kada se dogodila suradnja s Muglerom.