DAVIDE RENNE NOVI JE KREATIVNI DIREKTOR MOSCHINA: Nakon 2 godine u Gucciju, preuzeo mjesto modnog buntovnika

Službeno je objavljeno da je novi kreativni direktor modne kuće Moschino postao Davide Renne.

Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gotovo sedam mjeseci nakon što je Jeremy Scott napustio brend, Moschino je službeno obznanio njegovog nasljednika.

Od prvog studenog, na mjesto kreativnog direktora talijanskog Moschina za žensku odjeću, mušku odjeću i modne dodatke stiže Davide Renne koji je posljednje dvije godine proveo u Gucciju kao glavni dizajner ženske odjeće.

'Uvjereni smo da će on igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti Moschina, globalne modne kuće s talijanskim srcem', rekao je Massimo Ferretti, osnivač Aeffe grupacije u kojoj se nalazi i Moschino. 'Sve nas je zapanjila Davideova izuzetno sofisticirana vizija, njegova svijest o moći mode u stvaranju živog i poetskog dijaloga sa svijetom oko nas, kao i njegovo duboko razumijevanje Moschinovog naslijeđa i našeg DNK. On je brilijantan dizajner i sjajno ljudsko biće', nastavio je Ferretti.

Davide će debitirati na Tjednu mode u Milanu u veljači 2024. godine kada će predstaviti kolekciju za jesen/zimu.

CF / Thunder Press / Profimedia 

Inače, njegov predhodnik Jeremy Scott, poznat i kao modni buntovnik, napustio je kuću nakon 10 zajedničkih godina, a razlog nikada nije objavljen.

Profimedia 

U vrijeme kada je Scott postao kreativni direktor, preuzeo je i zadatak transformacije brenda. Transformacija se i dogodila kada su na reviji za jesen/zimu 2014. modeli prošetali s torbicama u obliku boca šampanjca koje su oduševile tržište te u haljinama u obliku hamburgera na napuhavanje.

Kako će Davide dalje kreirati budućnost modne kuće, jedva čekamo vidjeti...