BALENCIAGA VS. IKEA: Omiljeni skandinavski lanac trgovina namještaja ima vlastitu verziju ručnik-suknje

Novi komad iz proljetne muške kolekcije brenda Balenciaga jedan je od onih koji bude reakciju ali i privlače pažnju, a zanimljivo je i kako je na kampanju odreagirala Ikea

Balenciaga

Zadnjih dana modni svijet bruji o Balenciaginoj ručnik-suknji dostupnoj uz prednarudžbu po cijeni od 695 eura, komadu koji je bio predstavlje na reviji za proljeće 2024. na Tjednu mode u Parizu ove jeseni, a sada je osvanuo u kampanji za mušku proljetnu kolekciju.

Ručnik-suknja ima podesiv remen, gumbe i logo, prema viđenom se nosi preko hlača. Iznenađenje i razlog za reakciju? Poznajući Balenciagu nije. Posljednjih nekoliko godina, Balenciaga ostaje vjerna izbacivanju proizvoda koji izgledaju obično ali koštaju puno, i bez obzira što se nakon prošlogodišnjeg debakla najavilo da će brend nastaviti rad s manje buzz komada i provokacija, ručnik-suknja je pobudila pažnju.

Balenciaga 

Ono što u ovoj priči privlači pažnju više od Balenciage je reakcije Ikee, koja je objavila odgovor na Balenciagin Towel Skirt - te predložili da se svi zainteresirani omotaju Vinarn ručnikom za kupanje, komadom koji nevjerojatno podsjeća na Balenciaginu "suknju", a dostupan je po cijeni od 7,29 eura.

Ikea 

Ikea 

Osim sličnosti artikla s Balenciaga ručnikom, Ikea je zaigrala na atraktivnost njihove reakcije na Balenciaginu kampanju tako da je vlastiti model odjenula u estetiku nalik Balenciaginoj, a sve je to dio modnog folklora u kojem se, ako ništa drugo, privlači pažnja, osvajaju lajkovi te odrađuje zanimljiva kampanja, jer nema tko ovih dana neće posjetiti Balenciaginu stranicu kako bi vidjeli više.

Balenciaga Spring 24 Collection  YouTube