DIESEL ODJENUO PISTU U BRDO OD KONDOMA: Kolekcija koja poziva na slobodu, užitak, eksperimentiranje i igru

Atraktivna kolekcija je začinjena najavom capsule kolekcije Diesel x Durex

Profimedia

Milanski tjedan mode u punom je jeku, a revija koja se iskreno iščekivala bila je ona brenda Diesel na kojoj je predstavljena kolekcija za jesen/zimu 2023. Pozivnice za reviju na adrese odabranih uzvanika stigle su u obliku Durex paketa, uz informaciju kako će Diesel ovog travnja na svojim prodajnim mjestima podijeliti 300.000 kondoma, čime se najavilo i lansiranje capsule kolekcije Diesela i Durexa, što je ujedno i prva suradnja Durexa i jednog modnog brenda.

Profimedia 

Profimedia 

Odlična predigra za samu kolekciju koju je kreativni direktor brenda Glenn Martens kreirao nošen idejom sigurne seksualne zaštite ali i modne slobode, užitka, eksperimentiranja i igre, te predstavio modele koji spajaju još eksperimentalniji pristup modi od prethodnih kolekcija.

Profimedia  Glenn Martens, Diesel

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Odlična pozadina modelima bilo je brdo kreirano n apisti od 200.000 kutija Durexovih prezervativa, a osim što je kao dio najave capsule Durex kolekcije na majicama Durexovo slovo D zamijenjeno Dieselovim, pažnju je privukao i natpis “For Suscexful Living", koji osim na slobodu u modnom stvaranju ukazuje i na potrebu za slobodnim ali sigurnim seksualnim životom. “Sex positivity je nešto posebno. U Dieselu se volimo igrati i tu smo ozbiljni. Zabavite se, poštujte jedni druge, budite sigurni. For Sucsexful Living!” izjavio je Glenn Martens te dodao: "Moramo podsjetiti sve da je siguran seks i dalje važan, ne smijemo zaboraviti".

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Predstavljeni su modeli koji spajaju Dieselove klasike, od traperica do kožnih jakni ali ovaj put dorađenih tehnikama izbjeljivanja, digitalnog printa, laserskog rezanja i mljevenih tkanina. Kolekcija pršti detaljima oslikanim dijamantnim sjajem, istaknutim džepovima, metalnim slovom D koje hrabro spaja dijelove haljina. Privlače i elementi koji ukazuju koliko je zanimljiva modna igra s odbačenim reciklirajućim materijalima, a pažnju posebno privlači umjetno krzno dorađeno plastikom te jakne s istaknutom teksturom oblikovanom toplinom aparata za zavarivanje.

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

U sklopu kolekcije Diesel FW23 predstavljeni su i modni detalji, traper čizme, cipele dijamantnih potpetica, novi model Prototype 3 tenisica... Predstavljena je i D-Charm traper torba te novi modeli Dieselom x EssilorLuxottica naočala te novi sat Vertebrae.