Izdvojili smo 4 trenda s milanskog Tjedna muške mode: Preview modnih poslastica koje će zavladati ulicama na proljeće

Pregledali smo atraktivne kolekcije i odabrali istaknutije trendove koji će naći put do modnih šmekera.

Agence / Bestimage / Profimedia

Tjedan mode u Milanu bio je vrtlog kreativnosti i inovacija, pozornica nastupa dizajnerskih kuća, ali i talenata u usponu. Bilo je zanimljivo vidjeti Moschino pod novim kreativnim direktorom Adrianom Appiolazom, a MSGM je revijom proslavio 15. godišnjicu. Fendi je obilježio stotu obljetnicu kolekcijom kreativne direktorice Silvije Venturini Fendi na temu sveučilišta, spajajući nasljeđe brenda sa suvremenim štihom. Uživalo se u raznovrsnosti JW Andersona, dok je za veliko finale Gucci pod kreativnim vodstvom Sabata De Sarna predstavio viziju mode za proljeće/ljeto 2025. Isto to jutro, bivši kreativni direktor Guccija Alessandro Michele, iznenadio je modni svijet objavivši lookbook na 171 lookom resort kolekcije za 2025., kao svoj debi za kuću Valentino.

A od svega viđenog uvijek su najzanimljiviji trendovi koji su privukli pozornost kroz raznolike revije i dizajnerske potpise, izdvajamo najzanimljivije:

U trendu su ogrtači

Proljeće 2025. će biti u znaku atraktivnih modela mantila, privlačnih kako krojem tako i dizajnom, bojama i teksturama. Od modela stegnutih u struku, do savršeno ravnih, prikladnih za dnevno i večernje nošenje. Fendi je uveo moderne reinvencije, igrajući se pastelnim nijansama i opuštenim dizajnom, Dolce & Gabbana dodao je raskoš sa svilenim iteracijama, podižući baloner u statement komad, dok je Gucci pozvao na modni užitak s dugačkim kožnim modelom u upečatljivoj kiwi limeta boji limeta. Jer dosta je dosadne klasike.

Gucci  Gucci

Agence / Bestimage / Profimedia  Prada

Agence / Bestimage / Profimedia  Moschino

Odijelo čini čovjeka

Odijela već odavno nisu rezervirana samo za ured, a kako se nose modeli s odmakom bilo je posebno zadovoljstvo vidjeti u sklopu revija na Tjednu mode. Voluminozne hlače, naglašeni sakoi, malo drugačija kopčanja, odlične kombinacije s košuljama ali i polo majicama, glomaznim cipelama, te Guccijeva vizija odijela s kratkim hlačama. Prada se vratila klasičnim siluetama nadahnutim 50-ima s pripijenim krojevima i skraćenim rukavima s privlačnom dozom klasike.

Gucci  Gucci

Gucci  Gucci
Agence / Bestimage / Profimedia  Prada

Showbit.com / ShowBit / Profimedia  Moschino

Nova koža

Pregledavajući kolekcije nemoguće je ne primijetiti odlične komade od kože, s naglaskom na jakne. Oduševljava razigrana interpretacija JW Andersona u kojoj dominiraju avangardni detalji prevelikih džepova i volana. Gucci privlači čokoladno smeđom teksturiranom kožom u opuštenom, retro stilu, prikladnom za svaku priliku.

Agence / Bestimage / Profimedia  JW Anderson

Agence / Bestimage / Profimedia  JW Anderson

Gucci  Gucci
Agence / Bestimage / Profimedia  Prada


College boy

Veste, kardigani, lagane jaknice, boje, motivi, sve uronjeno u sportsku estetiku koja kao da je stvorena za novu generaciju modno osviještenih studenata. Kako nositi atraktivne gornje komade? Uz kratke hlače ali i karirane modele.

Pixelformula / Sipa Press / Profimedia  Magliano

Showbit.com / ShowBit / Profimedia  Fendi

Showbit.com / ShowBit / Profimedia  Fendi

Agence / Bestimage / Profimedia  Prada