Dupes komadi ili besramne kopije? Ako vam se svidjela Chloé boho kolekcija, Mango je upravo izbacio gotovo jednaku

Isti modeli, dizajni, boje, samo po prilično nižoj cijeni.

Mango

Još prije nekoliko mjeseci na proljetnom Tjednu mode mogli smo zaključiti da se boho stil ponovno vratio u svijet trendova. Modne piste tada su postale preplavljene volanima, lepršavim komadima, cvijećem, a čak se najviše to moglo primijetiti kod modne kuće Chloe u debi nastupu Chemane Kamali.

Savršena doza boho romantike, kaskadnih volana, bijele čipke, vrhunskih tkanina i krojeva, u kombinaciji s uglađenom ženstvenošću - sve je to podsjećalo na trend s početka ranih 2000-ih kada su zvijezde poput Sienne Miller, Vanessse Hudgens, sestara Olsen i Nicole Richie kombinirale bluze s volanima s ekstra širokim remenom i antilop čizmama.

PIXELFORMULA / Pixelformula / Profimedia 

Pixelformula / Sipa Press / Profimedia 

Ipak, nova era boho mode sada se ističe odličnom dozi smjelosti, stilskih kombinacija, spajanja naizgled nespojivog, ali i jednostavnosti. Tako kombiniramo čipkastu haljinu i bomber kožnu jaknu, čipkastu mini suknju i maksi baloner...

Pixelformula / Sipa Press / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Tajna popularnosti boho chica u 2024. nalazi se i u činjenici da ovaj stil u 2024. ističe neutralnu paletu boja, kao i da se šarenilo od prije dva desetljeća ne vraća; nose se bijela, bež, zemljane palete, crna i traper, jer očito je da se novi boho smjer oslanja na potvrđenu quiet luxury estetiku.

Naravno, nije trebalo proći mnogo vremena da se boho stil ne počinje javljati i u ponudi omiljenih high street brendova, ali ono što je sada napravio Mango apsolutno je šokantno mnogima.

Chloe  Chloe - 4.190 eura

Mango  Mango - 199,99 eura

Znamo da svijet dupesa funkcionira bez neke pretjerane drame ili problema. High street kopije komada visoke mode mnogo su pristupačnije te ih ljudi vole jer vrlo sliče originalima, ali i dalje po cijeni koja im je prihvatljiva. Mango je, pak, očito odlučio kopirati cijelu Chloeinu jesensku kolekciju u svojoj novoj 'Bohemian Muse' boho kolekciji.

Mango  Mango - 29.99 eura

Chloe  Chloe - 890 eura

Haljine i košulje od šifona, volančići, visoke kožnate čizme, ultra kratke hlače, zlatni nakit, remenje, slične pastelne boje... Apsolutno je jasno da je riječ o besramnom preuzimanju ideje za kreiranje komada koji će biti cjenovno dostupniji kupcima. 

Chloe  Chloe - 750 eura

Mango  Mango - 29.99 eura

Iako je Mangova kolekcija tek stigla u prodaju, neki su komadi već gotovo rasprodani, što znači da je kopija Chloeina boho kolekcije za njih bila pun pogodak. Što vi mislite o tome? 

Chloe  Chloe - 1750 eura

Mango  Mango - 239.99 eura