Nova kampanja Nensi Dojaka x Calvin Klein: Omiljeno donje rublje nikad nije izgledalo senzualnije i ženstvenije

Neki će reći i najseksi suradnja godine.

Calvin Klein

U posljednje vrijeme sve češće svjedočimo modnim kolaboracijama koje su nam na prvu možda nespojive, ali onda shvatimo da su odličan zajednički odabir. Tako smo nedavno na Tjednu mode u Londonu svjedočili izlasku suradnje između britansko-albanske dizajnerice Nensi Dojaka i američkog brenda Calvin Kleina.

Nensin dizajn oduvijek je odisao senzualnošću, stoga je bilo vrlo smisleno što se na Tjedan mode u Londonu, nakon dvije godine izbivanja, vratila s odličnom kolekcijom i još boljom suradnjom s CK-om, kraljem donjeg rublja.

'To je brend koji sam uvijek voljela i koji sam uvijek spominjala. Radilo se o iznošenju mog gledišta i kombiniranjem s Calvin Kleinom - ta minimalistička ljepota napravljena s prekrasnom preciznošću', rekla je Nensi.

Calvin Klein 

Calvin Klein 

Calvin Klein 

Njezina je vizija oživjela kroz prozirne crne kombinezone i hit bordo grudnjake, od kojih je svaki bio prikazan uz kropirane jakne i hlače niskog struka s otkrivenim prorezima na bedrima. Cvjetne haljine s volanima i prozračni, nabrani ogrtači također su na pisti dobili svojih pet minuta. Komadi su stvorili ravnotežu (ili ponekad napetost) između snage i mekoće te su odlično spojili klasično i prepoznatljivo CK donje rublje s nešto ženstvenijom i senzualnijom estetikom.

Glavno lice cijele kampanje svakako je švedska glumica Rebecca Ferguson, a tu su i slavna imena Jill Kortleve i Mona Tougaard koje je fotografirao Harley Weir.

Calvin Klein 

Calvin Klein 

Calvin Klein 

Calvin Klein 

Kolekcija ima ukupno 44 komada, a iako se većinom sastoji od donjeg rublja, tu su i mini suknje, satenske haljine te jakne. Cijene se kreću od 45 do 400 američkih dolara, a komadi su dostupni na službenoj stranici Calvin Kleina. 

Ako niste upoznati s ovim imenom modne industrije, Nensi je britanska dizajnerica albanskih korijena koja je svoju uspješnu karijeru započela 2019. godine, a onda i dodatno boostala 2021. godine kada je osvojila prestižnu nagradu grupacije LVMH za najbolju novu dizajnericu na sceni.

Već je surađivala s imenima kao što su Alexa Chung, Beyoncé, Kendall Jenner, Anya Taylor-Joy, Olivia Rodrigo, Sienna Miller, Cailee Spaeny i Dua Lipa, stoga nije ovo došlo niotkuda, kako na prvu izgleda. Znamo i da je Calvin Klein nedavno lansirao odličnu kampanju upravo s Kendall Jenner i njezinom najupečatljivijom shaggy pixie frizurom. Ako se sjećamo, Kendall je nosila Dojaku još 2023. godine kada je rekreirala njezin after party look za Met Galu (inspirirana Chanelom iz 1994.).

'Nensi doista radi nešto posebno kada je ženska odjeća u pitanju. Njezina vizija i talent su neka nova razina te kada razmišljam o kreativnim partnerima koji su utjecali na Calvin Klein, Nensi je dio te povijesti. Snažno je vidjeti ovo partnerstvo koje je toliko organski iskoristilo snage i prednosti oba brenda', rekla je Eva Serrano, globalna predsjednica CK-a.