7 MODNIH DODATAKA S REVIJA ZA JESEN/ZIMU 2023. KOJE ĆEMO ZAISTA NOSITI: Od XXL šalova do crvenih tajica

Iako lookovi s modnih revija ponekad nisu nosivi, na nedavno završenom Mjesecu mode za jesen/zimu 2023. imali smo prilike vidjeti modne dodatke koje ćemo zaista nositi

Profimedia

Kako se mjesec mode nedavno priveo kraju, primijetili smo da sve više dizajnera stvara narative ne samo sa svojim sezonskim kolekcijama, već i s identitetom brenda. To znači da se određene teme protežu iz jedne sezone u drugu, tako da su mnogi trendovi iz proljeća, poput rukavica, cipela s ukrašenim detaljima, pa čak i čarapa, nastavili pojavljivati na revijama za jesen/zimu.

Kako se to odrazilo na modne dodatke? Povratak špicastih cipela, simbola posebne vrste ženstvenosti koegzistira s praktičnim chunky čizmama. Ženstvene torbe jednako su privlačne kao i oversized modeli koji se nose ispod ruke.

Moda više ne podrazumijeva patnju pa se omotajte omiljenim XXL šalom i nosite omiljene sunčane naočale tijekom cijele godine. U nastavku smo izdvojili 7 modnih dodataka viđenih na modnim revijama za jesen/zimu 2023. koje ćemo zaista nositi.

1. XXL šalovi

Na Saint Laurent reviji vidjeli smo modele u glomaznim sakoima s ekstremno širokim ramenima, umotanima u predimenzionirane šalove. Kod brenda Etro veliki šalovi simbolizirali su bezbrižni boemski život, a Armani je njima htio vratiti glamur starog Hollywooda. Kako god okrenete, šal je modni dodatak sezone.

Profimedia 

2. Cipele sa špic vrhom

Okrugli djevojački vrhovi na cipelama stvar su prošlosti. Oštro zašiljeni vrhovi poziv su ženama da ponosno pokazuju svoju seksualnost te pronađu i koriste svoju moć.

Profimedia 

3. Torbe s ručkama

Ovosezonske torbice obilježit će ručke. Izrađene u posebnim ili jednostavnim oblicima, poprimaju izgled narukvice dok vam torba leži na zapešću ili visi s ruke. Bilo da se radi o ručki u obliku ribe kakvu je predstavila Bottega Veneta ili staromodnoj telefonskoj slušalici brenda Puppets and Puppets, elegantna ručka može dodati dozu otkačenosti vašoj svakodnevici.

Profimedia 

4. Čizme iznad koljena

Kad je riječ o snazi i praktičnosti, ništa nije bolje od čizama iznad koljena. Savršen par je malo širi i kraći od suknje—ili kaputa.

Profimedia 

5. Metalik torbe

Bile srebrne ili zlatne (ili oboje), metalik torbice imaju dvostruku dužnost: nose vaše osnovne stvari i djeluju kao injekcija dopamina koja će vas provesti kroz dan.

Profimedia 

6. Chunky čizme

Bilo da su u combat stilu, na kopčanje ili inspirirane planinarenjem, čizme na vezanje bitan su dio jesenske garderobe. Dobre su za hodanje, naravno, ali istina je i da dizajneri jednostavno vole kombinirati ženstvene siluete s dobrim parom čizama.

Profimedia 

7. Crvene tajice

Crvene tajice trenutačno su jedan od najtraženijih modnih dodataka. Pojavile su se ispod prozirnih svilenih suknji na Guccijevoj reviji i predimenzioniranih slojeva u Lemaireu. Jesu li one znak našeg unutarnjeg bijesa ili su oni jednostavan način za dodavanje boje garderobi? Odlučite sami.

Profimedia