Dobro došli u svijet luksuznog mercha: Nosi vam se moda s oznakama slavnih hotela, resorata i restorana? Niste jedini

Majice, hoodice, šilterice, pidžame, tote bagovi... označeni logotipovima slavnih svjetskih hotela trend su koji se opisuje pojmovima resort core ili hotel couture.

Sporty & Rich Le Bristol Paris x Sporty & Rich

Ako ste i vi iz tima onih koji su ljubav prema glazbi, bendovima i koncertima iskazivali i iskazuju noseći majice s njihovim oznakama, turnejama i albumima, ili svakodnevno hodate gradom noseći omiljeni platneni tote bag s logom vama dragog coffe shopa ili knjižare, onda vam je poznat dobar osjećaj kojim i drugima dajete do znanja što je to dio vašeg lifestylea. Zato je za sve nas sklone merch formatima i više nego zanimljiv i trend o kojem se sve više govori i piše po društvenim mrežama, poznat pod nazivima resort core ili hotel couture. Dovoljno je na TikToku upisati jedan od ova dva pojma i otkrit ćete fashion svijet u kojem je osnova dobrih stylinga merch slavnih hotelskih lanaca, resorata ali i restorana.

Sporty & Rich  Sporty & Rich x Hotel du Cap-Eden-Roc

Sporty & Rich  Le Bristol Paris x Sporty & Rich

Što točno ulazi pod taj pojam? Kape, papuče, cekeri, tote torbe, pidžame, hoodice, jakne s naglašenim logotipovima hotela, hotelskih kuća... dostupnih po zanimljivom rasponu cijena od kojih neke dosežu i stotine eura za odabrani komad. I sada, umjesto da šoping odradite u hotelskom butiku kupujući slastice i suvenire, u prilici ste doma otići s komadima koji su više od mode, jer čitav ovaj pokret je izrastao iz namjere da modni brendovi kroz suradnju s hotelima dopru do hotelskih gostiju koji će kupnjom nekog odjevnog komada produžiti dobar osjećaj koji su doživjeli kroz vrijeme provedeno u hotelu ili resortu, te tako potvrditi i svoju strast prema (luksuznim) putovanjima. 

Sporty & Rich  Sporty & Rich x Hotel du Cap-Eden-Roc

Sporty & Rich  Sporty & Rich x Hotel du Cap-Eden-Roc

Kada u to ubacite dozu old money estetike, ekskluzivne suradnje koje su inače dostupne uglavnom samo kroz ljetne mjesece i pop-up gostovanja luksuznih modnih brendova na odabranim lokacijama, uspjeh je zagarantiran. Jutena torba iz Four Seasons grupacije, džemper iz hotela Ritz Paris, šilterica iz prestižnog Hotel du Cap-Eden-Roc, Sporty & Rich komadi koji svjedoče vašem boravku u nekom od fancy hotela ili možda yoga mat iz luksuzne hotelske kuće Aman - hotelski merch je savršeni storytelling alat kojim vi i bez riječi pričate o nedavnim putovanjima, čarobnim destinacijama ali i osobnom lifestyleu.

Ritz Paris  Ritz Paris

Sporty & Rich  Sporty & Rich x Hotel du Cap-Eden-Roc

U ovoj priči su za istaknuti i svjetski restorani koji su shvatili kako je vrijeme za uskočiti u ovu modnu priču, pa tako hedonisti koji planiraju godišnje odmore i kupnju avionskih karata ovisno o terminu rezervacije u njima važnom restoranu negdje na svijetu, nude sve bolju ponudu odjevnih komada i fashion dodataka. Nama su visoko na listi želja majica i mantil iz shopa slavne Hiše Franko jedne od najboljih chefica na svijetu, Ane Roš, Nomini tote bagovi, Alchemistova limitirana količina hoodica...

A za sve one koji nemaju u planu posjetiti nek eod ovih spomenutih hotelskih i restoranskih adresa dobro je znati kako je većina ovih cool komada dostupna i u webshopovima.