3 MODELA TENISICA KOJA ĆE OBILJEŽITI PROLJEĆE: Ovo su najtrendi izbori prema prognozama trendova

Prema prognozama trendova proljeće 2023. obilježit će ova 3 modela tenisica

Profimedia

Iako je izbor tenisica ogroman i postoji veliki broj opcija na raspolaganju, prema riječima stručnjaka za prognozu trendova trendi modeli za proljeće mogu se podijeliti u tri kategorije.

Prema prognozama trendova mjesece pred nama obilježit će minimalistički, retro i futuristički modeli tenisica.

1. Minimalizam

Tenisice koje su odobrile it djevojke minimalističke su u smislu siluete i palete boja, ali to ne mora značiti da moraju biti potpuno bijele. Neke varijante dizajnerskih tenisica, poput modela Nama brenda Chloe, opremljene su detaljima poput teksturirane površine u različitim kombinacijama boja koje odgovaraju baš svakom stilu.

Profimedia 

Kremaste nijanse uz druge boje ključna su kombinacija za privlačenje pogleda. Ako želite imitirati isti stil it djevojaka, potražite bijele ili bež tenisice s malim promjenama u dizajnu – suptilne blok boje, niz tekstura ili moderne siluete.

2. Retro tenisice

Modni znalci već dugo izvlače svoju kolekciju tenisica iz prošlosti. Bacite oko na minimalizam 90-ih ili visoke modele hrabrih boja inspirirane 80-ima jer taj senzibilitet ne pokazuje znakove posustajanja ni u 2023.

Prema riječima stručnjaka, retro stilovi itekako ostaju zastupljeni u 2023. Kao što je poznato, tenisice Adidas Samba postale su viralne 2022., a nosile su ih Kendall Jenner, Kaia Gerber i Bella Hadid. 

Profimedia 

Još jedan brend na koji se isplati usmjeriti pozornost je Asics koji bilježi porast pretraživanja od 37 posto u odnosu na prošlu godinu. Specijaliziran je za sportske, uže modele koji pristaju uz nogu i tradicionalne "dad shoes".

3. Futuristički modeli

Futuristički stil ove sezone doživljava svoj trenutak te se susreće s klasikom, naslanjajući se na gorpcore estetiku (funkcionalnu i korisnu odjeću za vanjsku aktivnost). To potvrđuju i brojke – futuristički stil imao je porast pretraživanja od 652 posto u odnosu na prošlu godinu, a pretraživanje utilitarističke estetike poraslo je 21 posto u odnosu na prošlu godinu.

Kako biste ovaj trend uključili u svoju garderobu za nadolazeću godinu, potražite tenisice s platformom, tehničkim elementima poput remenčića ili detalja s bungee užetom te šarenim uzorcima. Odlična inspiracija krije se u street styleu, gdje se sportske tenisice nose uz tradicionalno ženstvene komade poput haljina s volanima ili suknji u pastelnim nijansama, boji lavande ili svijetlo ružičaste.

Izvor: Elle.rs