MAŠNE SU IT DETALJ I U 2023.: Od odjeće do ukrasa za kosu - nose se mini ali i maksi modeli

Odgovor kako nositi mašne imaju Kiernan Shipka, Ana De Armas ali modne kuće Max Mara, Nina Ricci, Valentino, Dior, Zimmermann i drugi

Profimedia

Mašne su uvijek dobrodošao detalj što nam iz sezone u sezonu potvrđuju celebrity imena ali i dizajneri koji ih odlično uklapaju u modne trendove kojima najavljuju nove modne sezone.

Profimedia  Ana De Armas

Mašne kao detalj na odjeći, cipelama ali i u kosi otrgnuo se od definicije detalja za djevojčice i izazvao kreativke da se i u 2023. poigraju u brojnim kombinacijama. A u sezoni pred nama nose se sve verzije, od razvezanih trakica na nisko svezanom repu do XXL mašni u formi topa ili ukrasa u kosi, što je i pokazala Kiernan Shipka na nedavnoj reviji Nine Ricci.

Profimedia  Kiernan Shipka

Profimedia  Dior

Profimedia  Nina Ricci

max mara  Max Mara


Odličan primjer modnog koketiranja s ovim detaljem je Ana De Armas koja je na dodijeli SAG nagrada zablistala u Louis Vuitton haljini s plišanim mašnicama, kao i model s nedavne Valentinove revije za jesen/zimu 2023. s brojnim mini crvenim mašnama.

Profimedia  Valentino

Profimedia  Zimmermann

Profimedia  Zimmermann

Mašne su dio i modnog narativa kolekcija brendova Max Mara, Zimmermann i Dior, što je i više nego dovoljno za inspiraciju kako nositi ovaj detalj.