NOVA BURBERRY SURADNJA: Daniel Lee potpisuje dizajn kostima za baletnu predstavu londonske institucije The Royal Ballet

Premijera baleta je zakazana za lipanj ove godine

Profimedia

Što se dogodi kada luksuzna moda pistu zamjeni za pozornicu? Prema najavljenom odlična nova suradnja i to britanskog luksuznog brenda Burberry i slavne baletne institucije The Royal Ballet i to kroz projekt izrade kostima za novu predstavu. Burberry će se s udružiti redateljem i koreografom Wayneom McGregorom u njegovoj najnovijoj produkciji za The Royal Ballet, koja će premijeru doživjeti ovog ljeta. Dizajn kostima potpisuje Burberryjev glavni kreativni direktor Daniel Lee, a kostimi će biti dio suradnje koja prema najavi obuhvaća više kreativnih industrija.


McGregor s Kraljevskim baletom surađuje duže vrijeme, za njima su nedavni projekti Woolf Works i The Dante Project dok je za Burberry ovo prva suradnja s legendarnom baletnom adresom, kao i prva suradnja Daniela Leeja i McGregora.

Profimedia  Daniel Lee

'Veliko je zadovoljstvo, i naravno čast, surađivati na ovom izvanrednom projektu s tako izvanrednim timom', rekao je Lee o projektu. 'Oduvijek mi je bio san kreirati kostime za ples, što je moja velika strast.' istaknuo je Lee.

Ova suradnja je nastavak dosadašnjih suradnji između dizajnera i Royal Opera House a za istaknuti je kako su na daskama ove kultne londonske adrese svoje umijeće pokazali Gareth Pugh, koji je zasluženo dobio i globalno priznanje za svoj pristup redefiniranju modernog luksuza, te Demna, kreativni direktor Balenciage.

Ovaj novi baletni projekt za sada još nema službeni naziv a svjetla pozornica ugledat će 9. lipnja ove godine.