ADIDAS SAMBA SU OMILJENE TENISICE IT DJEVOJAKA: Kultni retro model kojem popularnost ne jenjava već mjesecima

Kultne tenisice Adidas Samba imali smo prilike vidjeti na slavnim fashionisticama poput Kendall Jenner, Rihanne, Emily Ratajkowski i Belle Hadid

Profimedia

Ako su neke tenisice izdržale test vremena, onda su to zasigurno Adidas Samba. Lansirane davne 1950., do danas su jedan od najvećih Adidasovih bestselera svih vremena zahvaljujući svojoj pristupačnosti, povijesti i izgledu.

Profimedia 

Taj model tenisica prvo su nosili sportaši, da bi ih 1970-ih popularizirali nogometni navijači. Dva desetljeća kasnije, braća Gallagher iz britanskog benda Oasis vratila su Sambe na velika vrata (kao i model Gazelle). Budući da nam je teško odoljeti trendovima iz 90-ih, ne čudi njihova današnja popularnost.

Profimedia 

Ove kultne tenisice posljendjih smo mjeseci imali prilike vidjeti na slavnim fashionisticama poput Kendall Jenner, Rihanne, Emily Ratajkowski i Belle Hadid.

Profimedia 

Adidas Samba su dokaz da udobne tenisice mogu izgledati jednako uglađeno kao svečane cipele ili štikle, kada su dobro stilizirane. S obzirom na to da su prisutne od 50-ih, sa sigurnošću možemo reći da neće izaći iz mode tako skoro pa se definitivno radi o isplativoj investiciji.